Bootsy Collins

28 juni 2017

Deuren
19:00

Ticket info

VVK € 34
Kassa € 38

Concert i.s.m. Greenhouse Talent

Bootsy Collins

Legende Bootsy Collins is één van de meest bekende basgitaristen in de geschiedenis van de funk, niet in het minst vanwege zijn extravagante kleren en zonnebrillen, de humoristische vocals en uiteraard die typische zware ‘space’ bass sound. Begin jaren ‘70 was hij als kernlid van the J.B’s, de begeleidingsband van James Brown, te horen op diens meest intense nummers Soul Power, Talkin loud and saying nothing en Sex Machine. Daarna vervoegde Bootsy George Clinton’s Parliament en Funkadelic waarvoor hij o.m. Tear the roof off the sucker schreef.

Vanaf 1976 leidde hij zijn eigen band Bootsy’s Rubber Band, waarvan de eerste drie albums tot het essentiële P-Funk erfgoed behoren. Verschillende andere samenwerkingen, waaronder met Herbie Hancock, Bill Laswell, Snoop Dogg, Dee-Lite (hij speelde bas op de megahit Groove is in the heart) en Praxis maken van Bootsy een ware grootmeester, ook in de hedendaagse popmuziek.

Vorig jaar mochten we in OLT funkpioniers Maceo Parker en George Clinton verwelkomen. Dit jaar is het de beurt aan Bootsy, Baby!