Conor Oberst + M. Ward

+ Big Thief

14 augustus 2017

Deuren
19:00
Big Thief
20:00
M. Ward
20:45
Conor Oberst
22:15

Ticket info

VVK € 29
Kassa € 33

JONGERENKORTING -26 jaar
VVK € 26
Kassa € 30

Conor Oberst + M. Ward

Twee songsmeden pur sang en meestergitaristen, Conor Oberst en M. Ward delen het openluchttheater voor een absolute Americana topavond! Big Thief warmt op.

Conor Oberst (& The Felice Brothers)

Rolling Stone beschouwt hem tot de beste songwriters van zijn generatie, anderen zien in hem een indie Bob Dylan. Of de Amerikaanse songwriter Conor Oberst nu onder zijn eigen naam speelt, of onder zijn band Bright Eyes of in de überband Monsters of Folk, het resultaat klinkt steeds even doorleefd, puur als pakkend.

Na meer dan 10 jaar New York, trok Oberst terug naar zijn hometown Omaha, Nebraska, zonder het plan om een nieuw album te schrijven. Maar zijn nachtelijke overpeinzingen moest hij ergens kwijt. Het resultaat is de parel Ruminations, één van de meest indrukwekkende platen uit de carrière van de indie songsmid. Zopas verscheen ook Salutations het vervolg op Ruminations waarop hij dezelfde nummers inspeelt met een volledige band.

Begin dit jaar gaf hij een sober, intiem optreden voor een uitverkochte Ancienne Belgique, dat gesmaakt werd door het publiek. Deze zomer komt hij terug met zijn band The Felice Brothers voor een intimistische show in de magische setting van het OLT.

M. Ward (solo)

M. Ward is altijd een beetje in de marge gebleven, maar onder Americana- en folkliefhebbers kan hij rekenen op een stevige achterban. Hij is een van de beste songwriters van zijn generatie en een meestergitarist. Onmiskenbaar is ook zijn stem, die tegelijk zacht als bitter kan klinken. Zijn muziek is volstrekt origineel, maar klinkt tegelijkertijd alsof het al jaren bestaat. Bovendien maakte hij ook deel uit van de supergroep Monsters of Folk samen met Conor Oberst (Bright Eyes) en Jim James (My Morning Jacket). Anderen kennen hem dan als Him van het duo She&Him, waarin She -New Girl actrice Zooey Deschanel- prachtige zoete liedjes zingt.

De mysterieuze Ward geeft haast nooit interviews en zijn muzikale vrienden schreeuwen echter van de daken hoe goed ze hem vinden. Van Meg White van The White Stripes en Noel Gallagher van Oasis tot Brian Wilson van The Beach Boys, ze zijn allemaal fan en grijpen elke kans aan om dit te uiten. Vorig jaar verscheen zijn achtste studioplaat More Rain, opnieuw een album vol sterke kwaliteitssongs. Met een beetje geluk krijgt M. Ward wat meer credits en bekendheid, want dat heeft deze klasbak absoluut verdiend.

Het is al van Rock Werchter 2012 geleden dat M. Ward nog in België speelde en wat het zo bijzonder maakt, is dat hij het openluchttheater deelt met zijn beste maat Conor Oberst. We moeten er geen tekening bij maken dat dit een onvergetelijke avond gaat worden… misschien hangt er wel een duet in de lucht!

Big Thief

Support

Big Thief is de eigenzinnige band rond zangeres/gitarist Adrianne Lenker en gitarist Buck Meek. De gruizige en melodieuze indierock wordt afgewisseld met psychedelische folky songs. De band heeft een fijn repertoire vol expressieve zang, tempowisselingen en opvallende (gitaar)solo’s. Hun debuutalbum Masterpiece verscheen in 2016 en werd goed ontvangen in Amerika. Nu zijn ze klaar om ook Europa te veroveren.