Franz Ferdinand

+ The Homesick *Uitverkocht*

30 augustus 2017

Deuren
19:00
The Homesick
20:30
Franz Ferdinand
21:30

Ticket info

Dit concert is uitverkocht.

Concert i.s.m. LiveNation.


Franz Ferdinand

Volmaakte Britrock, onweerstaanbare gitaarriffs en een aanstekelijke energie maken van Franz Ferdinand de groep die de Britse rock heruitvond.

Franz Ferdinandwist zich met een zelf getiteld debuut van meet af aan op de kaart te plaatsen. Franz Ferdinand behaalde een derde plaats in de UK charts, won de Mercury Music Prize in 2004 en werd door NME uitgeroepen tot album van het jaar. Een succes te danken aan hits als Take Me Out, The Dark Of The Matinee, This Fire en Michael.

Volmaakte Britrock, onweerstaanbare gitaarriffs en een aanstekelijke energie maken van Franz Ferdinand de groep die de Britse rock heruitvond. Vijftien jaar na hun debuut heeft de groep 4 studioalbums op het palmares staan, goed voor bijna 7 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Hun dansbare rock bracht hen naar podia in alle uithoeken van de wereld en leverde hen maar liefst 2 Brit awards en 5 Grammy nominaties op.

Bovendien heeft Franz Ferdinand in recente tijden enkele opvallende samenwerkingen gesmeed met niet evidente acts als het Amerikaanse artrockduo Sparks (waarmee ze onder de naam FFS de Marquee van Pukkelpop inpakten) en de straffe Afrikaanse afrobeat/jazz band L'Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou waarmee ze in 2009 op festival- en clubtournee trokken doorheen Europa.

De Schotten en hun swingende gitaren zijn immer graag geziene gasten op onze Belgische zomerfestivals. Waar ze eerder al de line-up sierden van o.a. Pukkelpop en Rock Werchter, kiezen ze dit jaar voor de meer intieme setting van ons openluchttheater

The Homesick

Support

Amper droog achter de oren waren ze, toen The Homesick in 2014 zich voor het eerst liet gelden. Vanuit Dokkum veroverden ze op stormachtige wijze de Nederlandse podia. Puberteit en het internet vormde destijds de drijfveer voor het jonge drietal.
Het leidde tot de speelse Twst Yr Wrsts EP, uitgebracht door Subroutine Records. Het jaar daarop toerde de band met Rats on Rafts door Nederland en festivals als Le Guess Who?, Incubate, Where The Wild Things Are en Bad Bonn Kilbi volgden.

Nu, drie jaar en honderden speeluren later, is daar het langverwachte debuut Youth Hunt. Soms puntig, dan weer uitgesponnen: noisy popliedjes die onverwachte wendingen nemen. Het opgroeien in een plattelandsregio sijpelt door, maar The Homesick is eigenzinniger dan ooit.