Het Zesde Metaal + Spinvis

*uitverkocht*

27 juni 2017

Deuren
19:00
Spinvis
19:45
Het Zesde Metaal
21:30

Ticket info

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT

VVK € 22
Kassa
€ 26

JONGERENKORTING -26 jaar
VVK € 19
Kassa € 23

Het Zesde Metaal + Spinvis

Het Zesde Metaal is niet enkel op plaat, maar ook live 100% pure Belgische wereldklasse. Samen met de Nederlandse troubadour Spinvis openen ze #OLT17.

Het Zesde Metaal

West-Vlaams is de sappige moedertaal van frontman Wannes Cappelle. Wat hij hiermee doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die weinigen onberoerd laat. Cappelles teksten staan bol van de spitsvondige, welgemikte poëzie en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Hij is een romanticus die de vinger op de wonde durft te leggen, maar er sluimert altijd hoop.

Calais, het vierde album van de vijfkoppige groep, is hoewel hyperpersoonlijk, een groepsplaat pur sang. De zinderende elektronica is een verrijking voor de wereld van Het Zesde Metaal en de strijkersarrangementen van Tom Pintens geven de songs nog meer emotionele diepgang. De nieuwe single Liefde is een teder nummer, waarin Cappelle een ode aan de (lijfelijke) liefde brengt.

Met een grandioze Vlaamse clubtournee die overal uitverkocht was, heeft Het Zesde Metaal zijn plaats in de kopgroep ruimschoots verdiend. Intussen won de band ook de MIA voor Auteur-Componist (Wannes Cappelle) en Beste Album.
‘Het is nog niet allemaal naar de wuppe. Doe maar voor.’

Spinvis

Spinvis blijft dat bijzonder frisse project van de Nederlander Erik De Jong. Hij knutselt en schaaft aan nummers tot ze goed zijn. Op ieder detail wordt gelet en dat is op al zijn albums te horen. En nu is hij vijf jaar na Tot Ziens, Justine Keller terug met het nieuwe album Trein, Vuur, Dageraad en de daarbij horende single Hallo Maandag. Een album dat weer bol staat van prachtige nieuwe nummers vol gloedvolle strijkers en bijzondere elektronica.

Maar Spinvis is niet alleen een studiomuzikant. Hij staat graag op het podium met zijn band om zijn liedjes te brengen en om verhalen te vertellen. Voor je het weet, hang je aan de lippen van Spinvis en neemt hij je mee… ver weg van alles. Zijn enige Belgische concert in Ancienne Belgique dit voorjaar is alvast helemaal uitverkocht.