José González Solo

+ Illuminine *uitverkocht*

24 juli 2017

Deuren
19:00
Illuminine
20:30
José Gonzalez
21:30

Ticket info

VVK € 26
KASSA € 30

JONGERENKORTING (-26 jaar)
VVK € 23
KASSA € 27

José González Solo

Eén man, één gitaar op het meest feeërieke podium van het land.

De fragiele stem van de Zweeds-Argentijnse singer-songwriter José González is er eentje die je uit de duizend herkent. Er zijn slechts weinig artiesten die zoveel in beroering weten te brengen met enkel een gitaar en stem. Zijn doorbraak kwam er met het monstersucces van Heartbeats, een cover van The Knife, en het bijhorende album Veneer. Dat prachtige debuut werd opgevolgd door het veelgeprezen In Our Nature, waarna hij het met de band JUNIP even over een andere boeg gooide. Zeven jaar later verscheen hij terug solo aan het oppervlak met zijn derde pareltje Vestiges & Claws en een uitverkocht concert in het Brusselse Koninklijk Circus.
José González houdt van België, en omgekeerd. Twee jaar geleden stond hij nog met zijn band in een volle Roma. Vorig jaar bracht hij het 20-koppig orkest The Gotheburg String Theory mee naar een uitverkocht Koninklijk Circus.
Maar wij zien hem het liefst solo bezig. Eén man, één gitaar op het meest feeërieke podium van het land. Wie hem ooit live aan het werk zag of zijn platen in huis heeft, weet dat dit een concert wordt om nooit te vergeten.

Support: Illuminine

Kevin Imbrechts, ook gekend als Illuminine, maakt instrumentale, melancholische soundscapes die je na elke luisterbeurt sprakeloos achterlaten. Na zijn prachtige debuutalbum '#1' uit 2015 heeft hij nu een opvolger klaar, die hij logischerwijs omdoopte tot '#2'.

Imbrechts creëert zijn muziek in verschillende stappen en op verschillende plaatsen; Het Depot in Leuven, IJsland,... Maar allemaal beginnen ze vanuit één plaats: de slaapkamer van Kevin zelf. Daar maakt hij aan een lopende band demo's die later uitgewerkt zullen worden tot muziekstukjes die in elk detail perfect zijn. "Mijn nummers leggen een hele reis af," vertelt hij.