Kurt Vile & The Violators

Mauro Pawlowski Solo

04 juli 2017

19:00
20:00
21:30

Ticket info

VVK € 24
KASSA € 28

JONGERENKORTING (-26 jaar)
VVK € 21
KASSA € 25

Kurt Vile & The Violators

Gitaren boven op #OLT17, want Kurt Vile en zijn Violators en Mauro Pawlowski zorgen voor de nodige portie rock in ons openluchttheater.

KURT VILE & THE VIOLATORS

De Amerikaanse zanger en muzikant Kurt Vile werd bekend als gitarist bij The War On Drugs. Solo brengt hij nonchalante, maar toch heel pakkende psychedelische folkrock. Drie albums lang wist hij buiten de radar van de Europese muziekpers te blijven, maar met Smoke Ring For My Halo was er geen ontkomen aan de superlatieven en verwijzingen naar Bruce Springsteen, Lou Reed, Bob Dylan, Tom Petty en Dinosaur Jr. Ook zijn vijfde plaat Waking On A Pretty Daze klinkt vastberaden, onwankelbaar en bulkt van heerlijk luie nummers met instant catchy melodieën. Wees klaar voor smerige gitaarriffs, flink wat reverb in zijn rauwe stem, met één been in de rijke muzikale traditie, en het ander in het experiment.

Mauro Pawlowksi Solo

Mauro Pawlowski is een van de grootste artiesten binnen de hedendaagse Belgische muziekgeschiedenis. Hij is frontman, gitarist én zanger, maar ook woordkunstenaar, songsmid en podiumbeest. Hij stond op talrijke podia in binnen- en buitenland met bijna evenveel alter ego’s, zoals Gruppo di Pawlowski en Maurits Pauwels. Nu Mauro afscheid heeft genomen van dEUS, heeft hij meer tijd om aan zijn eigen solocarrière te werken.
Op 4 juli staat hij dan ook solo in het voorprogramma van Kurt Vile. Mauro verrast ons met nieuw werk (en misschien ook wat oud materiaal) op een scherpe, nonchalante en grappige manier.