Kurt Vile & The Violators + Mauro Pawlowski Solo

+ Will Johnson *laatste tickets*

04 juli 2017

DEUREN
19:00
WILL JOHNSON
19:50
MAURO PAWLOWSKI
20:30
KURT VILE
21:30

Ticket info

VVK € 24
KASSA € 28

JONGERENKORTING (-26 jaar)
VVK € 21
KASSA € 25

Kurt Vile & The Violators + Mauro Pawlowski Solo

Gitaren boven op #OLT17, want Kurt Vile en zijn Violators en Mauro Pawlowski zorgen voor de nodige portie rock in ons openluchttheater.

KURT VILE & THE VIOLATORS

De Amerikaanse zanger en muzikant Kurt Vile werd bekend als gitarist bij The War On Drugs. Solo brengt hij nonchalante, maar toch heel pakkende psychedelische folkrock. Drie albums lang wist hij buiten de radar van de Europese muziekpers te blijven, maar met Smoke Ring For My Halo was er geen ontkomen aan de superlatieven en verwijzingen naar Bruce Springsteen, Lou Reed, Bob Dylan, Tom Petty en Dinosaur Jr. Ook zijn vijfde plaat Waking On A Pretty Daze klinkt vastberaden, onwankelbaar en bulkt van heerlijk luie nummers met instant catchy melodieën. Wees klaar voor smerige gitaarriffs, flink wat reverb in zijn rauwe stem, met één been in de rijke muzikale traditie, en het ander in het experiment.

Mauro Pawlowksi

Mauro Pawlowski is een van de grootste artiesten binnen de hedendaagse Belgische muziekgeschiedenis. Hij is frontman, gitarist én zanger, maar ook woordkunstenaar, songsmid en podiumbeest. Hij stond op talrijke podia in binnen- en buitenland met bijna evenveel alter ego’s, zoals Gruppo di Pawlowski en Maurits Pauwels. Nu Mauro afscheid heeft genomen van dEUS, heeft hij meer tijd om aan zijn eigen solocarrière te werken.
Op 4 juli staat hij dan in het voorprogramma van Kurt Vile. Samen met Karen Willems op drums, verrast Mauro ons met nieuw werk (en misschien ook wat oud materiaal) op een scherpe, nonchalante en grappige manier.

Support: Will Johnson

De Texaanse singer-songwriter Will Johnson kennen jullie van South San Gabriel of als frontman van Centro-Matic, de felbejubelde country-rockband met een stevige Crazy Horse feel. Maar ook zijn intiemere solo-albums onder zijn eigen naam zijn niet te versmaden en te koesteren meesterwerkjes.

Will Johnson werkte in de afgelopen jaren samen met grote tijdgenoten als Jim James, Conor Oberst en M.Ward, o.a. in de supergroep Monsters Of Folk.