Lucinda Williams

+ Shovels & Rope + John Moreland

31 augustus 2017

Deuren
19:00
John Moreland
20:00
Shovels & Rope
21:00
Lucinda Williams
22:15

Ticket info

VVK € 29
Kassa € 33

JONGERENKORTING -26 jaar
VVK € 26
Kassa € 30

Lucinda Williams

Lucinda Williams

Queen of Americana Lucinda Williams draait al tientallen jaren mee en is een van de grootste artiesten in het countryrockwereldje. Ze groeide op in Louisiana met de folkmuziek die haar moeder graag draaide en de dichtbundels die haar vader schreef. Dat vormde haar grootste inspiratiebron om zelf muziek te maken. Haar eerste album Ramblin on my Mind verscheen in 1979, maar de grote doorbraak kwam er in 1998 met Car Wheels on a Gravel Road. De plaat waséén van de mijlpalen uit de hedendaagse country en sindsdien is ze niet meer uit de muziekwereld weg te denken.

Haar elfde studioalbum Down Where the Spirit Meets the Bone kwam in 2014 uit en werd alom geroemd als een klassiek meesterwerk. Intussen verscheen The Ghost Of Highway 20 in 2016 waarop haar vermoeide, maar bloedmooie kraakstem een centrale rol speelt. De plaat ontving wereldwijd lovende recensies en vorig jaar was ze nog headliner op Blues Peer (BRBF).

Haar sound is intussen legendarisch en ze laat zich steeds omringen met de absolute top onder de podium- en studiomuzikanten. In het OLT brengt ze Stuart Mathis (gitaar), David Sutton (bas) en Butch Norton (drums, ook gekend van eels) mee om er een stevige rockavond van te maken!

​Shovels & Rope

Support

Shovels & Rope gaat als een speer in de Verenigde Staten en op hun laatste album Little Seeds laat dit aanstekelijke duo horen hoe het er bij hen in de keuken ook aan toe gaat. Denk aan The White Stripes, maar dan in een Americana / countryrock versie, want hun songs klinken even rauw en authentiek.
Met Cary Ann op de bas en snaredrum en Michel op een elektrische gitaar klinkt hun samenzang soms als een kibbelend echtpaar en dan weer in perfecte harmonie.

John Moreland

Support

Met zijn truckerspet, tatoeages, volslanke lichaam en megabaard is John Moreland op zijn zachtst gezegd een opvallende verschijning, maar wat echt bijzonder is, is zijn muziek. De singer-songwriter uit Oklahoma verruilde in zijn late tienerjaren de metalcore en punk voor wat hij in de platenkast van zijn vader vond, CCR, Neil Young en Steve Earle.
Binnenkort verschijnt zijn vierde plaat Big Bad Luv, uitgegeven via 4AD, vol hartverscheurende en eerlijke Americana. Hiermee zet hij zichzelf naadloos naast alt-country crooners als Ryan Adams en Jason Isbell (Drive-By-Truckers).