OH WONDER + Portland

LAATSTE TICKETS

02 augustus 2018

Deuren
19:00
Portland
20:30
Oh Wonder
21:30

Ticket info

VVK € 26 | Kassa € 29,5

Coproductie LiveNation

OH WONDER + Portland

Achter het Britse electropop duo Oh Wonder schuilen Joséphine Vander Gucht en Anthony West, straffe muzikanten met een klassieke achtergrond. De chemie tussen de twee leidde tot Oh Wonder, waarmee ze ooit op ludieke wijze de aandacht wilden trekken door in één jaar tijd elke maand een single uit te brengen. Uiteindelijk brachten ze alle singles uit op een titelloos debuutalbum dat verscheen in september 2015. Met als resultaat meer dan 25 miljoen streams op Soundcloud en Spotify.

Deze publiciteitsstunt was eigenlijk niet eens nodig, want de muziek van Oh Wonder is -net als op opvolger Ultralife uit 2017- bijzonder genoeg: denk aan The XX met wat London Grammar en hier en daar een James Blake-sfeertje. Maar bovenal toch een eigen geluid, vol warme elektronica en vrolijke tweestemmigheid.

Vorig jaar speelden ze op de Main Stage van Pukkelpop en pakten ze moeiteloos een volle Ancienne Belgique in. Deze zomer knuffelen ze ongetwijfeld het OLT helemaal plat met oud en nieuw werk, want het derde album is alweer in de maak.

support: Portland

De Belgische indie-dreampop band Portland maakt tijdloze en melancholische songs, aangevuurd door elektronica en gekleurd met de wondermooie vocals van Jente Pironet en Sarah Pepels. Portland behaalde in 2016 de finale van Humo’s Rockrally. Met single Pouring Rain (richting de 1 miljoen streams op Spotify) wonnen ze De Nieuwe Lichting 2018 van Studio Brussel.