Radio 1 Midzomer Sessie

24 juni 2017

Deuren
19:00
Jan Swerts
20:00
Marble Sounds
21:10
Absynthe Minded
22:15

Ticket info

VVK € 24
Kassa € 28

JONGERENKORTING -26 jaar
VVK € 21
Kassa € 25

Radio 1 Midzomer Sessie

En toen werd het zomer. Zet de vakantie van 2017 vol sfeer in met Radio 1!

Op zaterdag 24 juni opent Ayco het festivalseizoen van OLT Rivierenhof. Geen betere setting voor de wonderschone muziekkeuze van Ayco Duyster dan in de buitenlucht tussen het groen terwijl de zon langzaam ondergaat.

Laat je meevoeren op de verstilde weemoed van Jan Swerts, droom weg bij de parelende indiepop van Marble Sounds en ontdek als eerste de nieuwe incarnatie van Absynthe Minded. Tussendoor geniet je samen met de vogels van het beste uit Ayco’s rijke platenkast.

Een avond laverend tussen ontroering, pure poëzie en eigenzinnigheid. En de verwachtingvolle spanning die voorafgaat aan de verse start van een gevestigde band.

De Radio 1 Midzomer Sessie. Jan Swerts, Marble Sounds, de comeback van Absynthe Minded en Ayco Duyster. Op 24 juni in OLT Rivierenhof. Radio 1 verwent!

Marble Sounds

Mag er nog melodie zijn? Marble Sounds vlecht al sinds 2010 met prachtige arrangementen zijn vloeiende lijnen in elkaar. Hoog tijd dat Radio 1 Pieter Van Dessel en de zijnen het podium gaf dat ze verdienen. Je kent ‘Leave a light on’ van Music for life, maar het repertoire van Marble Sounds wemelt van de songs die recht naar je hart gaan. Hun meest recente album ‘Tautou’ haalde zijn titel bij Audrey Tautou, de hoofdrolspeelster uit het vertederende ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’. Ontdek hoe fabuleus Marble Sounds zelf is. Misschien zelfs vertederend.

Jan Swerts

Begonnen met piano en stem, is Jan Swerts live tegenwoordig een achtkoppige band. Met drie platen op het palmares. Zijn debuut ‘Weg’, de opvolger ‘Anatomie van de melancholie’ en ‘Schaduwland’, aangrijpend verslag van een persoonlijke tragedie. In de geest van Wim Mertens, Philip Glass en Keith Jarrett, creëert hij een eigen wereld die raakt, troost en hypnotiseert. Jan Swerts in concert is een belevenis om met heel je wezen in op te gaan en je gedachten te laten dwalen bij een soundtrack van breekbare tristesse.

Absynthe Minded

Le nouveau Absynthe Minded est arrivé. Na een te lange sabbat van vijf jaar herleeft de groep van Bert Ostyn in een nieuwe bezetting. De single die de terugkeer aankondigt, heet ‘The execution’ en belooft veel goeds voor wie warme herinneringen koestert (wie niet?) aan ‘My heroics, part one’, ‘Pretty horny flow’, ‘Moodswing baby’ en ‘Envoi’. In afwachting van het album ‘JUNGLEEYES’, dat je op 24 juni in absolute premiëre kan besnuffelen. Spannende avond voor Absynthe Minded. En voor ons.