TaxiWars + Timber Timbre

10 juli 2017

Deuren
19:00
Timber Timbre
20:00
TaxiWars
21:30

Ticket info

VVK € 20
KASSA € 24

JONGERENKORTING (-26 jaar)
VVK € 17
KASSA € 20

TaxiWars + Timber Timbre

Het energieke kwartet TaxiWars en de Canadese band Timber Timbre vormen samen de perfect combo voor een stomende jazzy zomeravond.

TaxiWars

TaxiWars is het duistere jazzproject van dEUS-frontman Tom Barman en de saxofonist Robin Verheyen. Die bandnaam is niet voor niets gekozen, want de muziek van het viertal ademt de sfeer van een nachtelijke taxirit in een onbekende stad waarbij je niet precies weet waar je naartoe gaat.

Na de release van hun eerste plaat volgden tientallen bejubelde shows doorheen heel Europa, en al snel dook de band de studio in voor opvolger Fever (2016). De originele sound van TaxiWars dat zijn pompende, rauwe grooves aangevuurd door de manische teksten van Tom Barman en onderbouwd door de fantastische sax van Robin Verheyen. De band speelde pas nog een stomende en spannende set in De Roma in Antwerpen. Dat belooft!

Timber Timbre

De Canadese band Timber Timbre brengt sinds Ceder Shakes (2006) bluesy rock met een bescheiden fantastisch experimentele jazzy touch. Op ieder album spint frontman Taylor Kirk zijn donkere croonstem over filmische murder ballads met een immer dreigende twist, gedrenkt in gitzwarte humor. Het levert hem vergelijkingen op met zielsgenoten als Richard Hawley, Stuart Staples (Tindersticks) en Sivert Hoyem (Madrugada). Dit jaar verschijnt hun zesde plaat Sincerely, Future Pollution dat ze in april zullen voorstellen in een uitverkochte Botanique.