Yasiin Bey (Mos Def)

Final Tour

22 juli 2017

Deuren / Lefto
19:00
Support (tbc)
20:30
Yasiin Bey (Mos Def)
21:30

Ticket info

VVK € 30
Kassa € 34

JONGERENKORTING -26 jaar
VVK € 27
Kassa € 31

Yasiin Bey (Mos Def)

Yasiin Bey, beter bekend als Mos Def, is een ware legende binnen de hiphop scene. Telkens wanneer er een nieuwe ‘best hiphop album’- of ‘most influential/best rapper’-lijst opduikt prijkt zijn naam steevast bovenaan tussen schoon volk als Nas, Jay-Z, Rakim, Eminem, KRS-One, Q-Tip, The Notorious B.I.G. en 2Pac.

Hij begon zijn rapcarrière als lid van de Native Tongue Posse en verscheen onder meer op albums van De La Soul en Da Bush Babees. Samen met rapper Talib Kweli bracht hij in 1998 het veelgeprezen sociaal - en politiek beladen debuutplaat Mos Def & Talib Kweli are Blackstar uit. Bey groeide uit tot een bijzonder veelzijdige, boeiende, activistische artiest. Een trotse b-boy uit Brooklyn met een melodieuze muzikaliteit die wervelend rapt, zingt, toast en dicht. Hij koos na het succes van zijn vroege platen nadrukkelijk voor zijn carrière als acteur.

Met meer dan 30 vertoningen op het witte doek, 4 soloalbums en geweldige samenwerkingen is het meer dan duidelijk dat hij niet heeft stilgezeten. Albums als Black on Both Sides, The New Danger en True Magic zijn immers instant hiphop classics.

Vorig jaar kondigde Yasiin Bey (Mos Def) zijn afscheid aan, hij stopt met het maken van muziek en dus ook met toeren. Dit voorjaar staat hij twee keer in een uitverkocht Paradiso, maar op 22 juli komt hij met zijn Final Tour naar OLT Rivierenhof.

Warming up by Lefto

Lefto wordt wereldwijd op handen gedragen als straffe eclectische en toonaangevende dj. Van Japan over Puerto Rico tot de Verenigde Staten. Zijn avontuurlijke sets vol hiphop, boogie, brazil, soul, elektronica en bossa nova, maar ook Afrikaanse en Oosterse invloeden worden wereldwijd goed gesmaakt! De perfecte opwarmer voor een van zijn all-time helden Yasiin Bey (Mos Def).