AKUA NARU + KOFFEE

+ Soul Shakers

26 juni 2019

Deuren
19:00
Soulshakers
19:00
Akua Naru
20:00
Soulshakers
21:00
Koffee
21:30

Ticket info

VVK € 27,5 | Kassa € 31

VVK € 24,5 | Kassa € 28 (-26 jaar)

Timings zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

AKUA NARU + KOFFEE

AKUA NARU

Noem haar een poëtisch ritmekanon, een new age Lauryn Hill (een van haar overduidelijke 90’s hiphop-influences) of gewoon Akua Naru. Met een voorliefde voor poëzie, literatuur en beïnvloed door jazz, neo soul, blues & R&B declameert de Amerikaanse Akua Naru een positief verhaal gesmeed uit liefde, respect, dankbaarheid en emancipatie. In 2011 brak ze door met haar debuut The Journey Aflame en sindsdien is ze een onmiskenbare stem in zowel de hiphop- als jazzscene. “This lady is the keeper of cool flow”, zo omschreef afrobeat-legende Tony Allen haar, en terecht. Geflankeerd door een meute rasmuzikanten én een ongelofelijke schwung blaast deze diva de hoogdagen van hiphop als kritisch medium & live-gebeuren à la The Roots, Erykah Badu & D’Angelo nieuw leven in.

Met haar fluweelzachte stem, next-level lyrics en sensuele flows pakt ze je mee op sleeptouw waardoor je onmogelijk kan blijven stilstaan. In het verleden speelde Akua Naru met veel succes in De Roma en in de Ancienne Belgique waardoor ze kan rekenen op een trouwe achterban. Niet te missen in het OLT dus, word!

KOFFEE

In 1962 nam de 17-jarige Robert Marley de song One Cup of Coffee op en ontpopte hij zich wereldwijd tot legendarische Jamaicaanse reggae-ster. Meer dan 55 jaar later dropt de 18-jarige Koffee haar eerste plaat Burning en is ze meteen een van de meest besproken nieuwkomers binnen de dancehall reggaescene. Niet meer dan een jaar geleden trad ze in het gezelschap van Cocoa Tea voor het eerst in het voetlicht. Protoje vroeg haar als gast op zijn concerten en Chronixx – Jamaicaanse superster- nodigde haar recent uit op een 1Xtra sessie in de befaamde Tuff Gong Studio’s. Klein van gestalte en bescheiden van inborst barst Koffee van het talent. Ze is dan ook 1 van de meest opwindende, positief gestemde en geëngageerde tienertalenten van haar generatie. En met Toast heeft ze haar eerste grote hit binnen. Haar nieuwe EP komt dit voorjaar uit! Hou haar in de gaten.

Soul Shakers

Het bekende Antwerpse DJ-duo van Studio Brussel knalde eerder al op Couleur Café, Rock Werchter, Pukkelpop en Sfinks. Hun set bestaat steevast uit dikke schijven uit de dancehall, kuduro, reggae en dub. Mash it up in a Soul Shakers Style, want het is nooit te vroeg om te boiten!