ALONG COMES MARY

1958 Exposed - Back to the future

30 augustus 2019

14:00

Ticket info

GRATIS

Kom op tijd, want vol is vol!

ALONG COMES MARY

De Belgische regering besloot in 1958 een wereldtentoonstelling te organiseren in de Heizel. Deze tentoonstelling stond volledig in het teken van het geloof in vrijheid en vooruitgang, dat zo kenmerkend was voor de jaren vijftig en zestig. Meer dan 42 miljoen mensen bezochten de wereldtentoonstelling, die door koning Boudewijn werd geopend met een oproep tot vrede en sociale en economische vooruitgang.

Een massaal publiek dat stomverbaasd was over dingen die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen. Dwarrelend door de verschillende paviljoenen, starend naar wat men modern en vooruitstrevend noemde en bezorgd over de futuristische bouwstijlen waarvan men dacht dat de voorovergebogen gevels het mogelijk niet zouden trekken.

Expo '58… het is alweer meer dan 60 jaar geleden.

Meer dan voldoende redenen om de herinnering aan dit wereldevent van onder het stof te halen.
Weet je nog dat er Expo-brood bestond? En Expo-ijs? En dat er zelfs een Côte - d’ Or paviljoen was?
En ken je de beroemde Expo-ster nog?

En mogelijk weet je ook nog welke muziek ons toen beroerde? Mary en haar muzikanten hebben het alvast voor je opgezocht en brengen de muziek van toen weer helemaal tot leven doorheen deze fijne muzikale ode aan Expo 58. Op een manier zoals alleen Along Comes Mary dat kan.

Met:
Marijke Hulsmans - zang
Fabio Canini - gitaar, keyboards
Rob Vanspauwen - contrabas
Daniel Daemen - saxofoon, klarinet
Daniel Vanderhoydonks - hammond, trompet, drums

De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne, Arenberg en Provincie Antwerpen