BLONDE REDHEAD

support: IMARHAN + SNAIL MAIL

20 augustus 2018

Deuren
19:00
Snail Mail
20:00
Imarhan
21:00
Blonde Redhead
22:15

Ticket info

VVK € 24,5 | Kassa € 28

VVK € 21,5 | Kassa € 25 (-26 jaar)

BLONDE REDHEAD

De New Yorkse band Blonde Redhead bestaat al meer dan 20 jaar en is stilaan uitgegroeid tot een van de grondleggers van de Amerikaanse underground indierock/shoegaze. Een ding staat vast, de cultband weet keer op keer te verbazen. De galmende gitaren en noisy chaos van tweelingbroers Amedeo en Simon Pace omkaderen steeds op magistrale wijze de prachtige melancholische fluisterstem van de Japanse Kazu Makino. Hun diverse sound evolueerde op ieder album en gaat van noiserock tot gevoelige dreampop.

Voer voor liefhebbers van iconische artiesten als Sonic Youth, Yo La Tengo en PJ Harvey.

Support: Imarhan

Imarhan wordt vaak gezien als het kleine broertje van Tinariwen. De bands delen dan ook een aantal leden en komen uit het noorden van Mali. Bovendien werd het titelloze album van Imarhan geproduceerd door Tinariwen. Beide bands blazen dus de Toeareg-rock nieuw leven in, ieder op zijn manier.

Imarhan neemt afstand van de traditionele ritmes en laat zich inspireren door Afrikaanse funk en urban invloeden uit de seventies. Hun muziek klinkt warm en intiem, vol gepassioneerde jams. Begin dit jaar verscheen het tweede Imarhan-album Temet (vrij vertaald connecties). De band roept hiermee op om verbonden te blijven en respect te tonen voor elkaar, en dat in deze woelige tijden. Schoon!

Support: Snail Mail

De 18-jarige Lindsey Jordan brengt dit jaar als Snail Mail haar debuutalbum uit. Het is de volwaardige opvolger van haar debuut EP Habit , waarna ze twee jaar lang non-stop heeft gespeeld en opgenomen. De lo-fi slackerpop met de lome, ongeïnteresseerde vocalen van Jordan, die zichzelf op geniale wijze op gitaar begeleidt, worden live versterkt met rechttoe-rechtaan bas en drums. Pitchfork is alvast laaiend enthousiast over het uitzonderlijke talent van deze ruwe diamant: “Snail Mail’s Lindsey Jordan is the wisest teenage indie rocker we know.”