The Cinematic Orchestra

+ Tristan

07 juli 2019

Deuren
19:00
Tristan
20:30
The Cinematic Orchestra
21:30

Ticket info

VVK € 29,5 | Kassa € 33

VVK € 26,5 | Kassa € 30 (-26 jaar)

Timings zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

The Cinematic Orchestra

Ergens tussen jazz, triphop en elektronica zweeft de Britse band The Cinematic Orchestra. De formatie rond componist en multi-instrumentalist Jason Swinscoe bestaat al bijna 20 jaar en op zijn palmares staan tal van projecten. Van eigen studioalbums tot soundtracks van films en remixes, maar ook van concerten in befaamde zalen als The Royal Albert Hall en het Barbican Centre tot samenwerkingen met topartiesten als Patrick Watson en Moses Sumney… de lijst is eindeloos lang en impressionant!

Bij het grote publiek brak de band in 2007 door met de bloedmooie song To Build A Home, dat vaak terugkomt in films of op televisie. Na 12 jaar brachten ze zopas het langverwachte vierde studioalbum To Believe uit, opnieuw via Ninja Tune. Het werk klinkt zoals steeds filmisch, dankzij de gelaagde arrangementen, minimalistische beats en subtiele elektronica. Half maart speelde de band een verpletterend concert in de Ancienne Belgique. Op 7 juli neemt The Cinematic Orchestra je mee op sleeptouw in de feeërieke setting van het OLT. Nu al het kippenvelconcert van de zomer!

TRISTAN

Tristan is het alter ego van de 22-jarige singer-songwriter Isolde Van den Bulcke. In een originele combinatie van jazz, elektronica en ambient én met een pracht van een stem maakt ze eigentijdse popmuziek. Haar debuut-ep “Illusje” uit 2018 kreeg dit jaar een al even mooi vervolg met ‘Delidomia’. Deze zomer is ze voor het eerst te zien in het OLT, in het voorprogramma van The Cinematic Orchestra!