Goat + Brutus

+ Briqueville

06 augustus 2017

Deuren
19:00
Briqueville
19:45
Brutus
20:45
Goat
22:00

Ticket info

VVK € 26
Kassa € 30

JONGERENKORTING -26 jaar
VVK € 23
Kassa € 27

Goat + Brutus

Goat

Goat komt uit Zweden, uit het kleine dorp Korpilombolo, waar voodoopraktijken en muzikale tradities worden doorgegeven van generatie op generatie. De band treedt alleen op met traditionele maskers. Zoals de titel van hun debuutplaat aangeeft, maken ze World Music. Gedementeerde, psychedelische, zweterige wereldmuziek.

Goat haalt de woestijnrock onder het stof die in Afrika rijpte toen ze daar de platen van Led Zep en Jimi Hendrix toekregen in de seventies, en die zich van daaruit ontwikkelde tot een heel nieuwe traditie, met bands als Tinariwen en de catalogus van het label Sublime Frequencies. Dat vermengen ze dus met funkgevoeligheden, moderne psychpop en alle gitaarmuziek waarbij de trip voorop staat. Vorig jaar stond de band nog als headliner op Desert Fest. Momenteel werkt de band aan een nieuwe plaat en spelen ze weinig shows dit jaar. Voor OLT maakt Goat graag een uitzondering!

Brutus

Brutus is een driekoppige band uit het Leuvense en brengt staalharde hardrock en metal. De gitaren klinken rauw en op het tempo van punk; de drums galopperen als wilde paarden en de vocals van de drummende zangeres ademen passie. Hun debuutplaat Burst (bij het fenomenale Amerikaans label Sargent House Records) is een rockplaat om u tegen te zeggen. Uitdagend en opwindend.

Briqueville

Support

Briqueville is een bijzonder mysterieuze postmetal band. De groep houdt tijdens concerten de identiteit van de groepsleden dan ook steevast geheim achter maskers en capes.

Wat weten we dan wel? Dat hun traag opgebouwde sludge/doommetal voor een wall of sound zorgt waar zelfs een Hummer zich te pletter op zou rijden en dat geestes- en genregenoten Amen Ra hun voorprogramma reeds aanboden.
Volgens Humo: "de overtuigingskracht van een pletwals met het fingerspitzengefühl van een postzegelverzamelaar."