JOHN CALE

support: Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan

24 juni 2018

Deuren
19:00
Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan
20:30
John Cale
21:30

Ticket info

VVK € 30,5 | Kassa € 34

VVK € 27,5 | Kassa € 31

JOHN CALE

De 75-jarige rocker werd samen met Lou Reed groot dankzij hun iconische band The Velvet Underground. Daarna begon de lange en indrukwekkende solocarrière van Cale. De excentrieke Welshman bracht sinds 1970 meer dan 20 soloplaten uit, waar Vintage Violence, Paris 1919 en Music For A New Society uitgroeiden tot klassiekers. Daarnaast werkte hij als producer samen met steeds nieuwe generaties muzikanten waaronder The Stooges, Patti Smith, Siouxie and The Banshees en Happy Mondays.

In zijn lange carrière is duidelijk geworden dat John Cale een veelzijdig en onvermoeibaar muzikant is, met zijn unieke combinatie van compromisloze rock en experimentele nuances. Dat maakt zijn muziek bevreemdend en uitdagend, maar evenzeer toegankelijk en fascinerend.
Zoals John Cale is er maar één, een absolute must see dus deze zomer!

support: Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan

Het ijzersterke duo Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe vormen samen het dansgezelschap Voetvolk. Het vertrekpunt van hun voorstelling Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan is bedrieglijk eenvoudig. Hij draait vinylplaten van Bob Dylan, zij danst. Zo spreken ze met elkaar zonder woorden, verenigd door iconische nummers uit de jaren 60 en 70. De voorstelling is uitgepuurd, minimalistisch en voert je mee naar de plek waar de avond overvloeit in de nacht, waar het feest ten einde loopt en de gasten huiswaarts keren, waar één iemand op de dansvloer achterblijft, onverstoorbaar, verzonken in dialoog met de muziek. Lisbeth Gruwez schittert en toont nog maar eens aan dat ze een rasperformer is.

Als support voor John Cale brengen ze in OLT Rivierenhof een verkorte openluchtversie: in plaats van de dansvloer af te sluiten, komt Lisbeth Gruwez hem openvouwen. De ideale manier om warm te draaien voor het concert.

Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan is een pareltje. Zo puur, spontaan en genereus. Op repeat.” (De Standaard, ****)