JOHN PRINE

NIEUWE DATUM

26 augustus 2020

Deuren
19:00

Ticket info

VVK € 35,5 | Kassa € 39,5

VVK € 32,5 | Kassa € 36,5(-26 jaar)

Timings zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

JOHN PRINE

John Prine

Na vijftien jaar afwezigheid zal John Prine weer te zien zijn op Belgische bodem. En wel op zaterdag 31 augustus in OLT Rivierenhof! De Amerikaanse folk- en countrymuzikant, voor sommigen de beste singer-songwriter ooit, staat ondertussen vijftig jaar op de planken. Met zijn debuutalbum, eenvoudig getiteld John Prine, ontpopte de voormalige postbode uit Chicago zich in 1971 tot de kroniekschrijver van het alledaagse bestaan. Dit leverde hem een flinke schare fans op, waaronder ook Bonnie Raitt, Bruce Springsteen en Bob Dylan. Die laatste speelde zelfs anoniem mee op een van zijn eerste clubconcerten.

Doorheen de jaren schreef Prine behoedzaam een indrukwekkend oeuvre bijeen. In 2018 voegde hij hier een twintigste album aan toe The Tree of Forgiveness. Een album dat zowel door fans, critici als collega’s met de loftrompet werd onthaald. In OLT Rivierenhof stelt Prine zijn jongste plaat voor, maar hij zal ongetwijfeld ook parels uit zijn indrukwekkende verleden brengen. Deze klassiekers, zoals Illegal Smile, In Spite of Ourselves en Souvenirs, klinken nog altijd even fris als toen ze juist uitkwamen.

Optredens van Prine zijn een zeer zeldzaam goed. Wij zijn dan ook zeer vereerd om de grote John Prine in OLT Rivierenhof te mogen ontvangen!

In de pers

  • ‘At 71, John Prine is a virtuoso at understatement … Writing about what it means to be alive.’ – Pitchfork
  • 'Prine and the late-Leonard Cohen are a rare breed of songwriters who can make you cry and laugh in the same song … A complete night of exquisite storytelling.’ – The Times (Pittsburgh)