JOSE GONZALEZ + THE BONY KING OF NOWHERE

UITVERKOCHT

07 augustus 2019

Deuren
19:00
The Bony King Of Nowhere
20:00
Jose Gonzalez
21:30

Ticket info

VVK € 27,5 | Kassa € 31
VVK € 24,5 | Kassa € 28 (-26 jaar)

Timings zijn onder voorbehoud van wijzigingen

JOSE GONZALEZ + THE BONY KING OF NOWHERE

JOSÉ GONZÁLEZ

De fragiele stem van de Zweeds-Argentijnse singer-songwriter José González is er eentje die je uit de duizend herkent. Er zijn slechts weinig artiesten die zoveel in beroering weten te brengen met enkel een gitaar en stem. Zijn doorbraak kwam er met het monstersucces van Heartbeats, een cover van The Knife, en het bijhorende album Veneer. Dat prachtige debuut werd opgevolgd door het veelgeprezen In Our Nature, waarna hij het met de band JUNIP even over een andere boeg gooide. Zeven jaar later verscheen hij terug solo aan het oppervlak met zijn derde pareltje Vestiges & Claws en een uitverkocht concert in het Brusselse Koninklijk Circus.

José González houdt van België, en omgekeerd. Hij speelde al met zijn band voor een volle Roma, bracht het 20-koppig orkest The Gotheburg String Theory mee naar een uitverkocht Koninklijk Circus en maakte het solo muisstil in een overvol OLT.

Eén man, één gitaar op het meest feeërieke podium van het land. Wie hem ooit live aan het werk zag of zijn platen in huis heeft, weet dat dit een concert wordt om nooit te vergeten.

​The Bony King of Nowhere

The Bony King of Nowhere is helemaal terug. Gewaagder dan ooit bovendien. Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. Zijn vijfde album Silent Days ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten. Avontuurlijk, open en met een kwistige scheut hartzeer. Vorige zomer schitterde hij solo nog als opener voor Jeff Tweedy, dit jaar komt hij terug mét band. Voor fans van The War On Drugs, Kurt Vile en Neil Young.

"Brede arrangementen, gedetailleerde soundscapes, opmerkelijk geproducete drums, en sologitaren die zich het ene moment op de achtergrond bezighouden, en het andere moment op je tenen komen staan. Denk aan de wereld van The War On Drugs en Kurt Vile, en u bent een heel eind." - Humo