Debademba/ Kel Assouf

Gratis Vrijdagen

12 augustus 2016

Deuren
19:00
Aanvang
20:30

Ticket info

Gratis Vrijdagen i.s.m. CC Deurne en District Deurne.

Kom op tijd, want vol is vol.

Debademba/ Kel Assouf

Debademba (ML-BF)

Gitarist Abdoulaye Traoré uit Mali en zanger Mohamed Diaby uit Burkina Faso vormen de kern van Debademba. Dat betekent letterlijk grote familie. Samen met een uitgebalanceerde ritmesectie brengen ze een mix van Afrikaanse stijlen uit de Mandigo cultuur. Dit naadloos gemengd met de meest diverse wereldse invloeden. Afrobeat, highlife, mbalax, Arabische blues, latin en funk. Het zit allemaal in hun muziek. Het resultaat is een zalf voor hart en ziel en mikt bovendien onweerstaanbaar op de benen.

Kel Assouf (NE)

Brusselse Touareg band Kel Assouf is terug met een tweede album ‘Tikounen’ die de muziekscene dooreen zal schudden. Hun heavy rock sound - die ons herinnert aan Black Sabbath en Queens of the Stone Age - vermengd met Afrikaanse trance ritmes, slepende gitaren, vintage toetsen en de stem van Toulou Kiki is ongehoord.
Met het nieuwe album Tikounen, wat ‘verbazing’ betekent, geeft Kel Assouf uiting aan gevoelens van verbijstering en woede voor een wereld waarin oorlog, onrecht en vervuiling alomtegenwoordig zijn.

Met één voet in de woestijn en de andere in Europa, zingt Anana Harouna, de leider van de band, over de Sahara, Niger en Europa.
Voor Tikounen begon Anana te werken met de Tunesische producer en muzikant Sofyann Ben Youssef (Bargou08) en creëerden ze een onderscheidende tradi-moderne sound - sommigen noemen het een hyper-moderne sound - die zowel zwaar als hypnotiserend is. De nieuwe formatie bestaat verder uit bassist Mat Mirol, drummer Olivier Penu en zanger Toulou Kiki, de hoofdrolspeelster in Abderrahmane Sissako’s film Timboektoe, die de band verrijkt met een vitaal vrouwelijk element dat typerend is voor de Toeareg cultuur.

Bestel deze zomer ook jouw jetonkokers ONLINE. Je ontvangt dan een barcode die je laat inscannen aan de ingang, waar je ook je koker in ontvangst kan nemen. Handig toch!