Gratis Vrijdagen: King King + Guy Verlinde & The Mighty Gators

10 augustus 2018

Deuren
19:00

Ticket info

Gratis

Je kan geen tickets op voorhand reserveren.

Kom op tijd, want vol is vol.

Gratis Vrijdagen: King King + Guy Verlinde & The Mighty Gators

King King

Classic rock is nog springlevend. Niet alleen omdat veel oude helden nog altijd de wereld over toeren, maar ook dankzij nieuwere bands als King King. Dit Schotse viertal rond zanger/gitarist Alan Nimmo (ook bekend van The Nimmo Brothers) deelde in het verleden affiches met John Mayall en Europe, kaapte in 2016 maar liefst vijf British Blues Awards weg en het vorig jaar verschenen nieuwste album Exile & Grace leverde de groep wederom jubelende recensies op. Verwacht bluesy en funky hardrock in de geest van Bad Company, Thunder en het vroege Whitesnake!

Guy Verlinde & The Mighty Gators

In 2018 viert Gentse bluesman Guy Verlinde niet enkel 20 jaar “on the road” als muzikant, maar ook het 10-jarig jubileum van zijn band “The Mighty Gators”. Dit vieren ze het hele jaar door met een een dubbele “Anniversary Tour” en met de release van hun album “X”. In juni vierde de band dit nog met een B-day bash in De Roma met een resem muzikale gasten. Als toppers als Ian Siegal (UK), Ina Forsman (FI), Nico Duportal (FR), … willen komen op je verjaardagsfeest, dan weet je dat je heel goed bezig bent. Hun concert op het podium van het Rivierenhof wordt steevast één van de vele hoogtepunten van hun boerenjaar.


Gentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe blues trots van België. Hij bracht 11 langspelers uit in 10 jaar, terwijl hij non-stop in binnen- en buitenland toert met zijn Mighty Gators, One Man band of Hound Dog Taylor tribute band. Het klinkt als een stoffig cliché maar Guy Verlinde is met voorsprong “the hardest working performer” van de Belgische blues scène. Al 10 jaar is hij met zijn Mighty Gators de Belgische blues ambassadeurs en staan garant voor “genuine foot stompin’ blues music”. De band pakt steevast hun publiek in met strakke, eerlijke riffs & licks. Guy Verlinde is niet enkel een zeer begenadigd muzikant, maar ook een allround entertainer. En met de ruggensteun van zijn Mighty Gators maakt het niet uit voor wie of waar ze spelen. Elk optreden eindigt steevast in één groot feest. Laissez-Le Bon Ton Rouler!