Marcel Khalife

ft. Rami Khalife & Aymeric Westrich & Osama Abdulrasol

27 juni 2019

Deuren
19:00
Osama Abdulrasol
20:30
Marcel & Rami Khalife
21:30

Ticket info

VVK € 27,5 | Kassa € 31
VVK € 24,5 | Kassa € 28 (-26 jaar)

Timings zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Marcel Khalife

MARCEL KHALIFE

De Libanese oedspeler Marcel Khalifé is een inspiratiebron voor progressieve stemmen in de Arabische wereld en behoeft eigenlijk geen introductie. Zijn muzikale inlevingsvermogen, zijn subtiele spel en zijn poëtische verbeelding maken hem tot een uitzonderlijk musicus. Khalife zette zich de voorbije decennia onafgebroken in om het Arabische lied te vernieuwen en door stereotypes heen te breken. Zijn muziek is avant-gardistisch, zijn stem is rauw en zijn présence op het podium is puur en meeslepend. Hij creëert een nieuwe wereld van geluiden en werkt hiervoor vaak samen met grote hedendaagse dichters.

Dat alles maakt van hem een gewaardeerde en vernieuwende artiest; een ambassadeur van zijn eigen cultuur en van de avant-garde van de Arabische muziek. Khalife heeft opgetreden in de meest prestigieuze zalen in Oost en West: van de Queen Elizabeth Hall in Londen en de Scala van Milaan tot Cairo Opera House en het UNESCO Paleis van Beiroet. Hij trad al op voor volle zalen in De Bijloke en Bozar en nu is hij eveneens klaar om OLT Rivierenhof voor zich te winnen.

Marcel Khalife wordt vergezeld door de virtuoze pianist Rami Khalife en de getalenteerde percussionist Aymeric Westrich

Marcel Khalife: oed, zang
Rami Khalife: piano, keyboard
Aymeric Westrich: percussion

Osama Abdulrasol

Osama Abdulrasol werd geboren in Babylon (Irak). Osama speelt gitaar en ud, maar het is vooral op de qanun (schootharp) dat hij zowat overal in België en Europa te zien en te horen is. Hij werkte onder meer samen met mooi volk als Dirk Brossé, Goran Bregovic, Tom Robinson en Wannes van de Velde. Zijn composities hebben duidelijk hun wortels in zijn geboorteplaats, maar worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld.