Gratis vrijdagen: Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen

14 juli 2017

DEUREN
13:00
MIDNIGHT BLUE BIRDS AND THEIR SENTIMENTAL GENTLEMEN
14:00

Ticket info

Gratis

Je kan geen tickets op voorhand reserveren.

Gratis vrijdagen: Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen

Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen

Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen is een close harmony singing group naar het voorbeeld van de heerlijk nostalgische meidenswing uit de oorlogsjaren. Hun programma is bijzonder gevarieerd. Ze brengen zowel dansbare swing, hartbrekende ballads, als zelfgearrangeerde jazzhits. De Birds, drie in getal, hebben elk een uniek stemgeluid dat op een haast zusterlijke wijze blendt.

Charlotte, Evelien en Nona ontmoetten elkaar op het conservatorium van Gent. Ze besloten zich aan hun gedeelde liefde voor close harmony te wijden en zochten drie rasechte jazzmuzikanten uit om hen daarbij te helpen. Cyriel, Gert en Nils of de Sentimental Gentlemen, zoals zij later zouden worden gedoopt, bleken een schot in de roos.

Hun raspende gitaarspel, hummende basloopjes en deurmatborstelige shuffles brengen de stijfste hark aan het dansen. Bovendien is hun enthousiasme bijzonder aanstekelijk. Voeg daar wat spontane choreografie en ondeugende humor aan toe, en je waant je met een vingerknip in een film van Arthur Lubin of op een militaire vaudeville.

De reeks gratis vrijdagconcerten kwam tot stand met de steun van en in samenwerking met District Deurne en Provincie Antwerpen (Arenberg)