PHILIP CATHERINE

'The String Project'

03 september 2016

Deuren
19:00
Philip Catherine, deel 1
20:30
Philip Catherine, deel 2
22:00

Ticket info

VVK € 30
Kassa € 34

VVK € 27 (jongerenkorting -26)
Kassa € 31 (jongerenkorting -26)

PHILIP CATHERINE

Al meer dan 40 jaar dompelt Philip Catherine ons onder in zijn pure, zachte wereld die schippert tussen het romantische chanson en de meer energieke swing jazz. Als gitarist doorzwom hij vele waters, zo werkte hij samen met onder andere Chet Baker, Charles Mingues, John Scofield, Dexter Gordon en Robert Wyatt en was lid van de progrockband Focus. Catherine geldt als één van de boegbeelden in de Europese jazzscene, en dit werd enkele maanden geleden nogmaals bevestigd toen hij de'Best International Guitarist' prijs won tijdens de ECHO Jazz Awards.

Hoe klinkt zijn gitaarmuziek in de handen van een strijkersensemble? Wat als we ze in een klassiek kleedje stoppen? Jazz en klassiek smelt op een geniale manier samen. Zijn String Project wordt geleid door Fransman Frank Braley, die op 22-jarige leeftijd de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano won!

Bestel deze zomer ook jouw jetonkokers ONLINE. Je ontvangt dan een barcode die je laat inscannen aan de ingang, waar je ook je koker in ontvangst kan nemen. Handig toch!