ARIEL PINK + JULIA HOLTER + FLYING HORSEMAN

30 augustus 2018

Deuren
19:00
Flying Horseman
19:30
Julia Holter
20:55
Ariel Pink
22:35

Ticket info

VVK € 21,5 | Kassa € 25

VVK € 18,5 | Kassa € 22 (-26 jaar)

ARIEL PINK + JULIA HOLTER + FLYING HORSEMAN

Ariel Pink

Ariel Pink (geboren als Ariel Marcus Rosenberg) is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke cultfiguren van het afgelopen decennium. Zijn geniale weirdo popmuziek katapulteert je meteen naar zijn duizelingwekkende wereld vol bizarre en catchy composities. In 2010 brak hij door met het psychedelisch meesterwerkje Before Today met haast ontelbaar verschillende invloeden van postpunk en folk tot synthpop en funk.

Ondertussen heeft deze bijzondere artiest haast met iedereen samengewerkt van Theophilus London tot Miley Cyrus; maakte hij de soundtrack voor een weerwolffilm met Elijah Wood en was even fotomodel voor Yves Saint Laurent. Zijn laatste album Dedicated to Bobby Jameson is dan weer een intiem, meeslepend album vol verfijnde melodieën.

Ariel Pink is een eigenaardige excentriekeling. Hem live aan het werk zien is een uitnodiging om zijn verbluffende Wonderland binnen te treden. Mis het niet.

Julia Holter

L.A. avant-popmuzikante Julia Holter is een geval apart dankzij haar bezwerende muziek. Vergelijkingen met Kate Bush, Nico (Velvet Underground) en Joni Mitchell zijn dan ook niet veraf. Haar vierde plaat Have You in My Wilderness is een zeldzaam pareltje, gekleurd door humor, sprookjesachtige klanken en haar zuiver zoete stem. Sindsdien speelde Julia Holter op de grootste plekken in Europa zoals het Londense Shepherd’s Bush Empire en stond ze o.a. op het Primavera Festival, Pukkelpop en ook Iceland Airwaves. In 2016 was ze samen met Wilco, Savages en Suuns een van de vier curatoren van het Nederlandse festival Le Guess Who?

Geïntrigeerd? Ontdek deze charismatische artieste in het OLT, want live laat ze je hart helemaal smelten!

Flying Horseman

Flying Horseman, dat begon als soloproject van gitarist Bert Dockx, groeide de laatste jaren uit tot een unieke, volwaardige band met een volledig eigen, zinnenprikkelende sound. Hun vijfde studio-album Rooms / Ruins werd een grillige, contrastrijke maar vooral mysterieuze plaat. Hun sound is zowel gefocust als dromerig, doelgericht en dubbelzinnig. De Antwerpse band combineert postpunk met blues en folk tot zwoele, sfeervolle en intense muziek. Hun passage in Het Bos en de Gentse Handelsbeurs bleven niet onopgemerkt: “Keer op keer bewijst Flying Horseman dat ze tot de absolute top van de Belgische music scene behoren en dat was deze keer niet anders.”
Verwacht je live aan een groep die nog hoger vliegt en dieper graaft. De intieme setting van OLT Rivierenhof zal dit alleen maar versterken…