PINK MARTINI + ISOLDE XL

23 juli 2019

Deuren
19:00
Isolde XL
20:00
Pink Martini
21:30

Ticket info

VVK € 37,5 | Kassa € 41

Timings zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Coproductie met Greenhouse Talent

PINK MARTINI + ISOLDE XL

PINK MARTINI

Het eclectische muziekgezelschap Pink Martini is opgericht door pianist Thomas Lauderdale (Portland, Oregon) in 1994. Ondertussen is het ‘kleine orkest’ uitgegroeid tot een band van 13 muzikanten die de meest uiteenlopende talen en muziekstijlen beheersen. Tijdens een concert van hen waan je je achtereenvolgens in een samba parade in Rio, een Cubaans café, een Frans theater uit de jaren dertig, een Italiaans herenhuis of in Japan. Er wordt gezongen in maar liefst vijftien talen, met een doorleefde muzikale begeleiding die schippert tussen klassiek, jazz, swing en pop.

Met de single Sympathique – Je Ne Veux Pas Travailler braken ze een achttal jaar geleden door in Frankrijk. De Fransen weten zelfs het Amerikaanse accent te appreciëren waarin Pink Martini zijn Franstalige nummers zingt. In Canada, Turkije, Griekenland en Frankrijk ontvangt het collectief de ene gouden plaat na de andere en werkten ze op hun albums samen met Rufus Wainwright en Gus Van Sant. Hun muziek wordt ook vaak gebruikt in tv-series als The Sopranos of Westwing. Stilaan valt ook het Europese vasteland voor de vrolijke nummers van dit bonte gezelschap. Vorig jaar speelden ze nog in een uitverkochte Ancienne Belgique, dit jaar zorgen ze ongetwijfeld voor de verrassing van de zomer!

ISOLDE XL

Dat ze wel wat meer kan dan alleen drummen bij DAAN, bewees Isolde Lasoen met de verrassende soloplaten die ze de afgelopen jaren uitbracht. Isolde blijkt niet alleen een uitstekende allroundmuzikante, maar ook een sensuele zangeres met innemende podiumprésence.

Bombastisch, symfonisch en rijkelijk georkestreerd, zo klinkt Isolde met haar XL-bezetting. Met inventieve verwijzingen naar de symfonische popmuziek waar ze zélf zo gek van is, en zijstapjes naar obscure soundtracks, franse yéyé en ‘60s psychedelica. Verleidelijke stemmen, heerlijke backingvocals en indrukwekkende arrangementen maken het geheel tot een fantastische soundtrack voor een zwoele zomeravond.

Voor haar concert in het OLT laat ze zich omringen door Les Bens, haar vaste begeleidingsband, die voor deze gelegenheid uitgroeit tot een XL-versie mét driekoppige blazerssectie. Mis het niet, want dit is de enige kans om Isolde XL deze zomer live aan het werk te zien.