Gabriel Rios + Eefje de Visser

*Uitverkocht*

10 augustus 2016

Deuren
19:00
Eefje de Visser
20:00
Gabriel Rios
21:30

Ticket info

VVK € 24
Kassa € 28

VVK € 21 (jongerenkorting -26)
Kassa € 25 (jongerenkorting -26)

Gabriel Rios + Eefje de Visser

Gabriel Rios

Wordt 2016 het jaar van Gabriel Rios? De vraag stellen is ze beantwoorden, met een volmondig: ja, natuurlijk. Rios’ pad slingert zich doorheen het leven van alledag, nu eens rechtlijnig, dan weer grillig. Maar altijd inspirerend en ontluisterend. Heeft hij een groep met wie hij Vlaanderen in vuur en vlam zet, dan ruilt hij die op het hoogtepunt van het succes voor een jazzy combo –met Jef Neve en Kobe Proesmans– verhuist hij naar New York en komt hij gelouterd terug, met een mooi album -en street cred- in zijn broekzak.

Rios begon aan een mooi parcours, samen met celliste Amber Docters van Leeuwen en contrabassist Ruben Samama. De fantastische -bijwijlen sprookjesachtige- samenwerking leidde alvast tot het succesvolle album This Marauder’s Midnight, een plaat met daarop onder andere het prachtige Gold. Geen voor de hand liggende single, maar het lied nestelde zich wel drie weken op nummer 1 in de Noorse hitlijsten.
Na een periode van winterse stilte en het aanhalen van familiebanden in Puerto Rico, is Rios terug (van nooit weggeweest). Het verhaal met Docters van Leeuwen/Samama is nog lang niet uitverteld en komende zomer staan ze dan ook samen op het festivalpodium. Het trio wordt bovendien geflankeerd door 2 blazers die het plaatje extra bijkleuren. Niet te missen dus!

Eefje de Visser

Eefje de Visser neemt een unieke plek in binnen het Nederlandstalige poplandschap. Haar uitstraling is breekbaar en sterk tegelijk, haar muziek is even origineel als gedurfd en ook tekstueel kent haar creativiteit geen grenzen. Bovendien heeft ze in een paar jaar tijd een trouw publiek opgebouwd zowel in Nederland als België.

Voor haar derde album Nachtlicht verliet Eefje haar comfortzone en trok naar het broeierige Barcelona om songs te schrijven. Samen met haar vaste band ontwikkelde ze de afgelopen jaren een sterke live-sound. Het resultaat is dus een Eefje de Visser die energieker en exotischer klinkt dan ooit!

Bestel deze zomer ook jouw jetonkokers ONLINE. Je ontvangt dan een barcode die je laat inscannen aan de ingang, waar je ook je koker in ontvangst kan nemen. Handig toch!