Steak Number Eight + Raketkanon

+ Onmens

05 juli 2016

Deuren
19:00
Onmens
19:45
Raketkanon
20:30
Steak Number Eight
22:00

Ticket info

VVK € 20
Kassa € 24

VVK € 17 (jongerenkorting -26)
Kassa € 20 (jongerenkorting -26)

Steak Number Eight + Raketkanon

Steak Number Eight

Onnodig om Steak Number Eight nog te introduceren, maar kom… Ze waren piepjong toen ze in 2008 Humo’s Rock Rally wonnen. Hun debuutplaat sloeg in als een bom en leverde vergelijkingen op met iconische bands als ISIS, Mastodon, Killing Joke, Neurosis en Tool. Live ontwikkelde de band zich de afgelopen jaren tot een geoliede machine en stond op Graspop Metal Meeting, Pukkelpop, Ghost Fest (UK) en speelde in het voorprogramma van Deftones,The Dillinger Escape Plan en Alice Cooper.

Eind 2015 verscheen hun derde langspeler Kosmokoma. Een stevige postmetal-plaat, gemixt door David Bottrill (Tool/King Crimson/Muse), met als resultaat een nieuwe ‘Steak’ sound; frisser, gedurfder en vooral een pak psychedelischer.

Raketkanon

Explosieve waaghalzerij, ongekende energie en groots gitaargeweld… dat is de beste omschrijving van Raketkanon live. Na de release van de debuutplaat RKTKN#1 in 2012 zetten de Gentse noiseboys verschillende podia en festivals in Europa op zijn kop. Afgelopen zomer reisde het viertal af naar Chicago om samen met legendarische producer Steve Albini (Nirvana, The Pixies) in zijn studio te werken aan de opvolger RKTKN#2.

Hierop combineert Raketkanon laag gestemde gitaren, vervormde vocalen en trage, dreunende synthlijnen tot een mengelmoes van chaotische noiserock en zware sludgerock die je uit je comfortzone sleurt, bij je strot grijpt en vooral niet meer loslaat. Live verpletteren ze elk publiek, met telkens legendarische anekdotes tot gevolg.

Onmens

Onmens brengt donkere, haast bestraffende industrial electronics ontsproten uit de zaden van de legendarische Belgische underground en new beat. Het tweetal vergaarde hierdoor de bijnaam Boccaccio Boys. Hun performance is hard en agressief, maar uiterst catchy.

Bestel deze zomer ook jouw jetonkokers ONLINE. Je ontvangt dan een barcode die je laat inscannen aan de ingang, waar je ook je koker in ontvangst kan nemen. Handig toch!