STEVE EARLE + SOUTHSIDE JOHNNY

SUPPORT: CURSE OF LONO

12 juli 2018

Deuren
19:00
Support: Curse of Lono
19:15
Southside Johnny & The Asbury Jukes
20:30
Steve Earle & The Dukes
22:15

Ticket info

VVK € 34,5 | € 38

Coproductie Greenhouse Talent

STEVE EARLE + SOUTHSIDE JOHNNY

STEVE EARLE & THE DUKES

Singer-songwriter Steve Earle wordt beschouwd als een van de pioniers van de hedendaagse americana. Hij startte zijn muzikale carrière in Nashville in de mid seventies als protegé van de legendarische Townes Van Zandt. Daardoor lag de weg naar de countryscene voor hem open. Zijn debuut Guitar Town verscheen in 1986, het label ‘new country’ was hiermee geboren. Ondertussen bouwde de meesterverteller een indrukwekkende discografie uit van blues en americana tot country en folk. Daarnaast speelt hij ongeveer 200 shows per jaar, akoestisch of met een van zijn bands en hij werkte samen met de grootste artiesten, waaronder Johnny Cash, Emmylou Harris en Patti Smith.

De imposante Amerikaan, letterlijk en figuurlijk, heeft een bewogen leven achter de rug. Earle overwon drugs, zat in de gevangenis, speelde o.a. mee in enkele films en series als The Wire en Treme en won meerdere Grammy Awards voor zijn werk.

Zijn vorige show in OLT Rivierenhof in 2006 was onvergetelijk en ook zijn akoestische passage in 2009 in Arenberg tijdens Crossing Border was er één van grote klasse. Dat belooft voor 12 juli, want samen zijn band The Dukes is Steve Earle on fire!

SOUTHSIDE JOHNNY & THE ASBURY JUKES

Intense, bluesgetinte rock ’n roll uit New Jersey. Een absolute must voor fans van The Boss, want Southside Johnny wordt niet voor niets de godfather van de Jersey Shore sound genoemd. Samen met zijn band The Asbury Jukes draait hij al meer dan 40 jaar mee in de Amerikaanse muziekscène.

Op hun eerste drie platen was Steven van Zandt (Little Steven) de producer en veel van die nummers zijn geschreven door Springsteen himself. Hun latere werk klinkt zeer energiek dankzij de frisse blazers en feestelijke songs. Zelf heeft Southside Johnny een heerlijk doorleefde bluesstem en bracht met zijn Asbury Jukes al dertig albums uit vol rauwe bluesrock.

Net zoals een goede, langgerijpte whisky gaat de band nooit vervelen en worden ze zelfs beter met de jaren. Geniet live van de straffe blazers, rock, soul en blues in ware Jersey stylein OLT Rivierenhof!

SUPPORT: CURSE OF LONO

Vanuit hun uitvalsbasis in Londen, maakt deze vijfkoppige band gothic rock. Curse of Lono bracht recent zijn debuutalbum Severed uit. Een plaat over opgroeien en alle problemen die daarbij komen kijken. De nummers op het album werden dan ook over een periode van veertien jaar geschreven.