STEVE WINWOOD

support: joe summers / LAATSTE TICKETS

04 juli 2018

Deuren
19:00
Joe Summers
20:30
Steve Winwood
21:30

Ticket info

VVK € 39,5 | € 43

Coproductie Greenhouse Talent

STEVE WINWOOD

Steve Winwood is een muzikaal icoon. Als snotneus van vijftien startte hij in de Spencer Davis Group(Gimme Some Lovin) om vervolgens deel uit te maken van Traffic(Dear Mr. Fantasy). Tussendoor vormde hij - samen met Eric Clapton en Ginger Baker- de supergroep Blind Faith(Can’t Find My Way Home en Well All Right).
Daarnaast is hij een veelgevraagd sessiemuzikant en speelde hij orgel en gitaar op de meest diverse platen; van Jimi Hendrix, B.B. King, Joe Cocker, Lou Reed, Tina Turner, Marianne Faithfull tot en met Soulsister en Christina Aguilera.

Het Britse icoon is vooral bekend om zijn prachtige hese stemgeluid en fantastisch spel op het Hammond-orgel. Een succesvolle solocarière volgt met Arc of a Diver als absolute mijlpaal in 1980. Daarna volgde nog meer hits als Back In The High Life, When You See A Chance, Higher Love en Valerie. In 2008 verraste hij iedereen met het wonderschone album Nine Lives en vorig jaar bracht hij nog Winwood Greatest Hits Live uit, dat zeer goed onthaald werd.

Dankzij zijn uitzonderlijk palmares rekent het Amerikaanse blad Rolling Stone hem dan ook steevast tot de beste zangers aller tijden. Het belooft een memorabele avond te worden op 4 juli in het OLT!

support: Joe Summers

De Engelse singer-songwriter Joe Summers tourde afgelopen jaar met de legendarische Steve Winwood en speelde support acts voor Joan Armatrading, Frank Turner, Fyfe Dangerfield en The Lightning Seeds.

Steve Lamacq nodigde hem uit als 'act of the week' op de BBC Radio 2 Show.

Summers' eerste twee EP's werden geproduceerd door Grammy-genomineerde ingenieur James Towler en opgenomen in de thuisstudio van Steve Winwood.

Voor fans van Cat Stevens, Ron Sexsmith, Nick Drake en Johnny Flynn.