Gratis Vrijdagen: The Fantoms

13 juli 2018

Deuren
13:00

Ticket info

Gratis

Je kan geen tickets op voorhand reserveren.

Gratis Vrijdagen: The Fantoms

In 1982 waren de piepjonge Fantoms een loepzuivere re-enactment van hoe een Britse Rock-’n-Roll band er uitzag en klonk in… 1962. Niemand minder dan Cliff Richard himself was onder de indruk, en selecteerde ze om hem te begeleiden in een BBC-tv-show.

Daarna kwamen ze naar de Gentse Feesten. In De Gentenaar van 22 juli 1982 klonk het zo:
“Sint Jacobs daverde op zijn grondvesten met The Fantoms. Op het plein werd gedanst en gejoeld voor gek. Walter De Buck was de wanhoop nabij toen hij van het podium werd gefloten toen hij probeerde uit te leggen dat er ook nog andere groepen klaar stonden. Tot vijf keer toe moesten de Fantoms het podium opnieuw beklimmen.”

Toen waren die Fantoms nog geen 20. Nu zijn ze prille vijftigers. Vorig jaar kwamen ze weer bijeen. Herspeelden hun set van zo lang geleden op een Rock-’n-Roll festival in Engeland. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de hipste Retro-Clubs all over Engeland, Schotland en Wales.

Wat mag je verwachten van The Fantoms in 2018: de beste Britse pre-Beatles Rock-’n-Roll. Denk aan Cliff Richard (Move it, Dynamite...), denk aan Johnny Kidd & The Pirates (Shakin’ all over) of Vince Taylor (Brand New Cadillac...). Maar vooral de glasheldere instrumentals (jawel!) van The Shadows (Apache, FBI,…). Compleet mét die geinige danspasjes en gitaar-acrobatie. Smijt daar bovenop een greep uit de internationale fifties en early sixties-jukebox en we zijn vertrokken voor ne swingende avond!