Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Open brief: Belgisch livecircuit bezorgd over voortbestaan

Dag na dag wordt de impact van de coronacrisis op onze maatschappij groter én duidelijker. Terwijl nog steeds ongeveer 6.000 patiënten in onze ziekenhuizen verzorgd worden, organiseert men de eerste denkoefeningen over een leven na de lockdown. Het circuit van Belgische festivals, muziekclubs en concertzalen lijdt grote verliezen door deze crisis, maar wil constructief en creatief meedenken over de opties eens we de draad van het normale leven terug kunnen oppikken.

[...]

We zijn een creatieve sector, die het gewoon is om met creatieve oplossingen te komen voor complexe problemen. We bieden onze expertise aan om samen met beleid en wetenschappers werkbare oplossingen te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat muziek in het algemeen, en live muziek in het bijzonder, broodnodig zal zijn om terug te keren naar het ‘normale leven’. Laat ons samen nadenken over hoe we dat stapsgewijs kunnen organiseren, mét aandacht voor de veiligheid en gezondheid van het publiek, maar ook voor de bijzonder kwetsbare situatie van heel wat spelers in deze sector.

OLT Rivierenhof ondertekende mee deze open brief, die je hier integraal kan lezen.

Dit is een initiatief van de Belgische festivals, boekers, artiestenmanagers, muziekclubs en culturele centra, gefaciliteerd door VI.BE.