Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Overlijden John Prine

Triest nieuws bereikte ons vandaag vanuit Amerika. De legendarische folk- en countryzanger John Prine is dinsdag 07.04.20 helaas bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. John Prine werd 73. Zijn concert in OLT Rivierenhof wordt geannuleerd. Ticketkopers worden gecontacteerd door de ticketbalie.

Prine ontpopte zich de voorbije vijftig jaar tot kroniekschrijver van het alledaagse bestaan. Dit leverde hem een flinke schare fans op, waaronder ook Bonnie Raitt, Bruce Springsteen en Bob Dylan. In 2019 werd John Prine toegevoegd aan de Songwriters Hall of Fame en in januari 2020 kreeg hij de Grammy Lifetime Achievement Award.

Na vijftien jaar afwezigheid zou John Prine eindelijk terug te zien zijn op Belgisch bodem, en wel in OLT Rivierenhof. Het ging al een tijd slechter met Prine’s gezondheid. De onzekerheid rond zijn concert groeide wanneer hij opgenomen werd in het ziekenhuis met symptomen van COVID-19. Gisteren overleed hij in het ziekenhuis in Nashville. John Prine werd 73.

OLT Rivierenhof wenst de familie, vrienden en fans van John Prine heel veel sterkte.

John Prine "I gotta say, there’s no better feeling than having a killer song in your pocket, and you’re the only one in the world who’s heard it."