Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Any Way The Wind Blows & Jaguar Jaguar Film op woensdag
Archief
Facebook event
Tijdschema

20:00 / Deuren
21:00 / Kortfilm Madelyn met inleiding door Jaguar Jaguar
21:30 / Any Way The Wind Blows 

Lees hier de coronamaatregelen voor Take Care.

Any way the wind blows

Antwerpen, begin juni. Op een broeierige vrijdag dromen acht mensen van een ander leven. Er is wind en muziek, politie en paranoia, roddel en ruzie. Er is een oud virus, een verdwaalde frisbee, een dood paard, en, dolend door de stad, een raadselachtig fenomeen genaamd Windman die de pijn van iedereen voelt maar zichzelf niet lijkt te kunnen helpen. 's Avonds wacht hen een feest...

Met deze film, die zijn naam ontleent aan de gelijknamige song van J.J. Cale, tekende Barman voor de regie van zijn eerste langspeler. Het spreekt voor zich dat Any Way the Wind Blows kon bogen op een memorabele soundtrack. Passeren onder meer de revue: Herbie Hancock, de Antwerpse punkgroep The Kids, Archie Shepp, Queens of the Stone Age en Magnus.

Kortfilm Madelyn van Jaguar Jaguar 

Na het zonnige Spanje waar ze hun eerste EP Montjoi schreven, trok Jaguar Jaguar naar de afgelegen Franse bossen om aan hun nieuwe plaat Madelyn te werken. Door de Lynchiaanse omgeving werden ze geïnspireerd om muziek en film te doen samensmelten. Elk nummer van de EP krijgt een visuele tegenhanger en samen met fotografe Tina Herbots en gitarist Emiel Raeymaekers maakten ze ook de kortfilm Madelyn.

Madelyn neemt je mee naar een bevreemdende wereld waar mentale barrières, herboren worden, onbereikbaar verlangen en absurditeit een belangrijke rol spelen. Kruip in het onderbewustzijn van de Jaguars!

Film op woensdag

Woensdag is filmdag… en ook al is het OLT dit jaar meer dan muziek alleen; muziek is wel de rode draad in de filmkeuze met concertfilms, muziekdocumentaires of speelfilms met een bijzondere of legendarische soundtrack. Klassiekers of nieuwe ontdekkingen, kom kijken én luisteren in het OLT! Bij een aantal vertoningen verrassen we het publiek met een aangepast programma voor de vertoning. Hou de aanvangsuren in het oog, die verschillen afhankelijk van het voorprogramma en verschuiven gedurende de zomer want de film begint net na zonsondergang!


Reeds afgelopen
  • woensdag 19 augustus 2020 - 20:00 - 23:30