Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Avishai Cohen Banda 'Iroko' + support: Adja
Archief
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
20:00 Support: Adja
21:00 Avishai Cohen
22:30 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor dit concert.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Avishai Cohen Banda 'Iroko'

De laatste 25 jaar bevestigde bassist, zanger en componist Avishai Cohen z'n status als heavyweight van de hedendaagse jazz. Zijn catalogus evenaart die van de meest legendarische jazzartiesten ooit én inspireert artiesten over de hele wereld.

Met Cohen's unieke sound grijpen zijn live shows je vast en laten ze je niet meer los. Zijn concerten verkopen wereldwijd uit.

In 2023 gaat Cohen opnieuw op tournee, met een nieuwe band en een nieuw album: Iroko, dat hij samen met Abraham Rodrigues Jr. maakte.

Iroko is sterk geïnspireerd op de tradities en roots van de Afro Caribische muziekscene. Live wordt het album gebracht met een straffe selectie muzikanten, waarmee Cohen in de jaren negentig de club scene in downtown New York betoverde.

"Iroko is een droom, al vanaf het eerste moment dat ik Abraham Rodrigues Jr. leerde kennen en met hem speelde. Een unieke zanger, congero en meester van de Afro Caribische muziek. Voor het live brengen van het album, verzamelde ik een all star-ban," dixit Cohen.

Website | Instagram | Twitter | Facebook | Spotify

 

support: Adja

Adja is een multidisciplinaire artieste met grootse plannen. Naast muzikante is ze ook theatermaakster, in de ontwikkelingsfase van wat ze zelf “Sophisticated Soul in een hybride concert-format” noemt: Soul, Gospel en Jazz staan centraal, gepaard met andere sensorische kanalen die muziek een extra dimensie geven. Met geuren, symbolische visualisaties en achtergrondzangeressen die de vertaling van haar innerlijke wereld echoën, beeld ze de mythes en archetypes uit die haar nummers met zich meedragen. Mythes, als in “de hoofdstukken uit ons leven”, met name de gevoelens die we allemaal ervaren op de kantelpunten van onze bewustwording en de innerlijke reis die we daarvoor moeten afleggen.

Website | Instagram | YouTube | Spotify

 

Credits

Bass, vocals: Avishai Cohen
Conga's, vocals: Abraham Rodrigues Jr.
Drums, percussie: Horacio Hernandez
Sax, chekere: Yosvany Terry
Trompet, flugel: Diego Urcola
Percussie, vocals: Jose Angel
Vocals: Virginia Alves


Reeds afgelopen
  • donderdag 27 juli 2023 - 19:00 - 23:00