Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Backbeat De keuze van Bent Van Looy
Afgelast

€ 11

Basisprijs

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
23:00 (einde)

Door de recente coronamaatregelen is dit evenement geannuleerd. De ticketbalie van Arenberg zal de komende dagen ticketkopers persoonlijk contacteren. Meer info vind je op oltrivierenhof.be/takecare.

Backbeat

BACKBEAT is een energiek muzikaal drama dat het verhaal van The Beatles vertelt voordat ze beroemd waren en naar Hamburg trokken op zoek naar succes. Ze worden daar steeds populairder, en de ‘vijfde Beatle’, basgitarist Stuart Sutcliffe (Stephen Dorff) wordt verliefd. Hij moet uiteindelijk kiezen tussen zijn beste vriend John Lennon (Ian Hart), zijn nieuwe liefde Astrid Kirchherr (Sheryl Lee) én de beste rock ’n roll band ter wereld.

De soundtrack bevat muziek van onder meer Dave Grohl (Foo Fighters), David Pirner (Soul Asylum) en Mike Mills (R.E.M.).

Dat Bent Van Looy - de immer modieuze frontman van Das Pop – een filmfan is weten we van The Original Soundtrack. In die radioreeks nam hij de luisteraars aan de hand van de filmmuziek mee op verkenning langs filmplekken in Frankrijk, Engeland en Italie. Voor Take Care vroegen we Bent een film te selecteren. Hij koos voor Backbeat, een ietwat onbekende film over de beginjaren van The Beatles.

Bent van Looy over Backbeat: “Een hartverscheurende, hyperromantische film over kunst, liefde en de belevenissen van Het Liverpoolse quintet The Beatles in de bierkelders van het naoorlogse Hamburg. Opwindend en meeslepend.

Voor de film speelt Bent Van Looy een korte solo-set en voor de gelegenheid grasduint hij zeker ook even door het repertoire van The Beatles!

Bent Van Looy

Met Yours Truly verscheen eind 2018 het derde en laatste luik van Bent Van Looy’s LA trilogie. Samen met held en producer Jason Falkner ontpopte Van Looy zich in de heuvels van Hollywood, eerst intiem en voorzichtig op Round The Bend, dan kleurrijker en gespierder op Pyjama Days en Yours Truly als België’s meest melodieuze singer songwriter. Zijn persoonlijke en bitterzoete teksten vertellen over zijn reizen van Parijs naar Antwerpen, van de Alpen naar Tokio. 

Credits

BACKBEAT
Regie: Iain Softley
Met: Sheryl Lee, Stephen Dorff, Ian Hart
1994, VK, 100’