Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
blackwave. + support: Luie Louis, Mitxelena & Rikky Rozay

blackwave.

blackwave., het project van de Antwerpse producer Willem Ardui en rapper Jay Walker, doet denken aan de vroegste, meest jazzy nummers van The Roots, aan de wereldwijze straatsoul van Mos Def en aan de slimme hiphopfunk van Pharoahe Monch of The Pharcyde. Er zit een lekkere scheut nineties in, maar de heren tillen deze heerlijk smeuïge groove probleemloos naar vandaag met behulp van hun ijzersterke liveband.

Hun eerste EP mic check kwam uit in 2017 en werd - net als hun stomende concerten - meteen zeer goed ontvangen. Daarna ging het snel. Single Elusive met David Ngyah wordt instant hotshot op Studio Brussel en klopt af op meer dan 9 miljoen streams op Spotify alléén. Afgelopen zomers sloten ze Klub C op Rock Werchter af en lieten ze de Pukkelpopwei vollopen. Hun debuutalbum ARE WE STILL DREAMING? kwam uit in november 2019 en leverde hen, naast een hoop lovende recensies, de 4e plaats op in de ultratop op.

"In de kosmos van Blackwave herken je de warme vibes van acidjazzbands uit de nineties, het gangsta-gehalte van Dr. Dre, het funky hart van The Roots en de eindeloze charmes van tieneridool Justin Timberlake." – Focus Knack

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify 

Support: Luie Louis, Mitxelena & Rikky Rozay

Zowel met hun eigen projecten als met het collectief Roedel scheuren ze door de Antwerpse hiphop-scene.

Wanneer?