Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Brutus + support: The Guru Guru
Archief
Facebook event
Tijdschema

18:00 Deuren
20:00 Support: The Guru Guru
21:15 Brutus
22:45 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Het Covid Safe Ticket is verplicht vanaf 13 augustus 2021 voor alle evenementen vanaf 1.500 personen buiten. Concreet geeft dit ticket toegang aan iedereen die minstens 2 weken volledig gevaccineerd is, die recent negatief testte of aan wie kan bewijzen dat zij hersteld zijn van covid.

Lees hier coronamaatregelen voor #OLT21.

Brutus

Powertrio Stefanie Mannaerts (drums, zang), Stijn Vanhoegaerden (gitaar) en Peter Mulders (bas) brachten in 2017 hun debuutalbum Burst uit. Sindsdien veroverde Brutus wereldwijd harten met hun eigen vorm van post-metal en rock.

De tourbus werd hun tweede thuis en dat hoor je op het tweede album Nest (2019). Een ode aan hun thuisfront, want dat tourleven zet een bom onder alle relaties, familie- en vriendschapsbanden. Iets waar de band totaal niet op voorbereid was, maar wel mee moest leren omgaan. Met Nest verkochten ze zalen uit over heel Europe en Amerika en speelden festivals van Hellfest (FR) tot in Mexico City. Van de eerste repetities in 2013 tot de laatste tour in 2019, via de mooie woorden van Lars Ulricht (Metallica) en Ben Koller (Converge) tot op het persoonlijke Deftones festival in San Diego. Voor Brutus ging het allemaal al enorm hard.

Voor het verdoemde jaar 2020 stonden er nog meer mooie dingen op de planning, maar die werden vervangen door de release van het dubbelalbum Live in Ghent, een opname van hun sold-out show in Gent, mei 2019. Een erg pijnlijk, maar ook helend live album, helemaal eigen aan waar Brutus voor staat. Tegelijk dook de band diep in zichzelf als voorbereiding op hun derde studioalbum dat in 2022 het levenslicht zal zien.

Maar first things first. Eerst nog even terug live knallen. Om weer te weten hoe dat voelt. Volgens HUMO, na Pukkelpop 2019, vat dit een liveshow van Brutus ongeveer samen: "... de barbaren laten komen, de hemel openscheuren en met meedogenloze riffs de emotionele spanning tot knappens toe opbouwen".

Deurne, houd je vast aan de takken van de bomen!

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

+ support: The Guru Guru

Sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Denk een leadvocal in veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie.

Met hoorbaar spelplezier worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, wat resulteert in weerspannige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Hun dope halen ze bij dezelfde dealer waar ook Metz, Pere Ubu, Deerhoof, The Jesus Lizard, The Mars Volta en Andy Kaufman kind aan huis zijn.

Live is The Guru Guru een must-see. Terwijl de energie van het podium gutst, balanceert frontman Tom op het randje van een theatrale psychose.

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify


Reeds afgelopen
  • zaterdag 14 augustus 2021 - 18:00 - 23:00