Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Calexico Feast of Wire 20th Anniversary Tour
Archief
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
20:00 Support: Brian Lopez
21:15 Calexico
22:40 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor dit concert.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Calexico

Anno 2023 presenteert de veelkoppige woestijnband rond zanger-gitarist Joey Burns en drummer John Convertino haar tiende studio album, dat tegelijk een terugkeer laat horen naar hun roots en een samenvatting is van hun muzikaal oeuvre.

Ze namen terug op in hun thuishaven Tucson (Arizon) in het Zuidwesten van the States, aan de grens met Mexico, en vonden opnieuw aansluiting bij hun eigenzinnige mix van alt-country, pop, tex mex, zwoele cumbia en feestelijke mariachi.

El Mirador is dan ook de gedroomde voorbode van het concert dat we van Calexico verwachten: wegdromen en heupwiegen bij een melancholisch nummer om daarna wakker geschud te worden door een uptempo sound van blazers, accordeon, marimba en percussie. Dit wordt live ongetwijfeld opnieuw een ongezien desertfest. Deze prachtband kan dan ook putten uit een repertoire dat meer dan een kwarteeuw overspant en waarmee het vlot de brug legt tussen de culturen van Noord- en Zuid Amerika, Cuba, Spanje, Portugal of Jamaica.

Deze missen is géén optie.

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

“Een zwoele zomeravond. De idyllische locatie van OLT Rivierenhof, én de zonovergoten muziek van Calexico. De combinatie van al deze factoren was voor heel wat mensen zo aantrekkelijk dat ze er met plezier Ed Sheeran in Werchter links voor lieten liggen. Goed gezien, zo bleek.” — Gazet van Antwerpen na de show van Calexico op #OLT18

support: Brian Lopez

Brian Lopez is een internationaal gevierd singer-songwriter, uit Tuscon, Arizona. Met een klassieke gitaaropleiding en een crooner zangstijl is hij al zo'n 15 jaar een leading voice in de Southwest indie scene. Zowel solo als oprichter van de psychedelische cumbia & rockbands XIXA en Mostly Bears. Als soloartiest openende hij al shows voor KT Tunstall, Giant Sand, Orkesta Mendoza en - uiteraard - Calexico.

Zijn laatste indie rock en folk album, TIDAL, werd door Popmatters omschreven als "finding its mellow vibe in subtle, undulating synths, guitar tones, and soft-sung vocals".

In zijn werk herken je invloeden uit o.a. grunge, indie rock, cumbia en desert noir. Voor fans van Nick Drake, Elliott Smith, Jeff Buckley of Radiohead.

Website | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube | Spotify

 


Reeds afgelopen
  • zondag 18 juni 2023 - 19:00 - 23:00