Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Cat Power
Afgelast

€ 34,5

Basisprijs

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren

Uitzonderlijke situaties vragen uitzonderlijke maatregelen. Uit zorg voor ons publiek, onze artiesten en het personeel hebben we beslist de concerten in OLT Rivierenhof deze zomer te annuleren.

We zoeken momenteel naar een nieuwe datum. Ticketkopers worden steeds gecontacteerd door de ticketbalie. De meest actuele informatie vind je op onze website.

Cat Power

Er zijn maar weinig stemmen die nog meer ingebed zijn in de Amerikaanse indierock dan die van Chan Marshall, beter bekend als Cat Power. Marshalls muzikale stijl laveert in het gebied van lo-fi/indierock met een bluesy ondertoon en geen twee albums van haar klinken hetzelfde. Haar grote doorbraak vierde ze in 1998 met het album Moon Pix, dat door de pers met louter vier- en vijf sterren recensies werd beloond. In 2003 nam ze het intieme album You Are Free op, een album met eigen werk waarop onder andere Eddie Vedder en Dave Grohl meespeelden.

Al meer dan 25 jaar ontwikkelt Marshall zich muzikaal enorm zowel als singer-songwriter, producer, maar bovenal als sterke zangeres. Met The Greatest uit 2006 veroverde ze de harten van het grotere publiek én won ze de Shortlist Music Prize (als eerste vrouw ooit). Sun, haar album uit 2012, is dan weer een passionele popplaat gedrenkt in elektronica en melancholische groovepop. In oktober 2018 bracht ze haar album Wanderer uit, waarvoor ze onder andere samenwerkte met tourmate Lana Del Rey. Wanderer zijn wonderlijke verhalen doordrenkt met het soort verlangen en warmte die haar tot een van de meest herkenbare en geliefde artiesten van haar generatie maken.

Na twee decennia blijft Cat Power een intrigerende artieste die alle bochten van haar muziek verkent, wat zonder twijfel resulteert in een memorabele avond. De liedjes van Power zijn karaktervol, tekstueel beklemmend, rauw en avontuurlijk. Op het podium blijft de eigenzinnige singer-songwriter eveneens onvoorspelbaar, wat haar tot een van de meest uitdagende liveacts heeft gemaakt.

Website | Facebook | Instagram | Spotify