Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Chantal Acda + Ellen Schoenaerts Bijna gratis vrijdagconcert
Koop tickets

€ 6

Basisprijs

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
20:30 Chantal Acda + Ellen Schoenaerts

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

De bijna gratis vrijdagconcerten worden je aangeboden door district Deurne en cc Deurne. Door de coronamaatregelen moet er dit jaar helaas met betalende reservaties gewerkt worden.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Lees hier de coronamaatregelen voor #OLT21.

Chantal Acda

Chantal Acda ken je onder andere als zangeres van Isbells, maar als solo-artiest weet ze je ziel ook te raken. Internationaal geliefd werkte ze samen met kleppers zoals Nils Frahm en Peter Broderick.

Haar nieuwste album Saturday Moon is een kleurrijke samenstelling van verrassende samenwerkingen. Denk aan bijdragen van Borgar Magnason (Sigur Rós, Damian Rice), Alan Sparhawk, Mimi Parker (Low), Madeena DickoSylvie Nawasadio (Zap Mama), Bill Frisell en Shahzad Ismaily (Marci Ribot, Tom Waits). Ook vaste waarden die Chantal Acda live begeleiden duiken op de plaat op. Zoals Eric Thielemans, Niels van Heertum en Alan Gevaert (dEUS). Saturday Moon is een album om te koesteren!

In de pers

"Voor Saturday Moon van Chantal Acda trekken we een vers blik superlatieven open." - HUMO ★★★★½

"De ene lockdownplaat is de andere niet." - Focus Knack ★★★★

"Zij is het die met haar zuivere, zalvende stem de fraai verwoorde zoektocht naar connectie en innerlijke rust naar een zeldzaam hoog niveau tilt." - OOR

Website | Facebook | Instagram | Spotify

Ellen Schoenaerts

In 2012 debuteerde Ellen Schoenaerts met haar vaste kwartet met het door de pers lovend onthaalde debuut Feiten. Een plaat in het teken van liefdesverdriet. De jaren die volgden tourde ze met Behoud de Begeert en speelde ze de voorprogramma's van onder andere Arno en Rufus Wainwright.

Zeven jaar en vele omzwervingen later komt Schoenaerts met een vervolg. Daar waar Feiten voornamelijk geïnspireerd werd door muzikale helden als Jacques Brel, Nick Cave en PJ Harvery, is het nieuwe werk vooral geïnspireerd op het oeuvre van één artiest wiens repertoire een diepe indruk op Schoenaerts nalaat: Benjamin Biolay.

Vrijblijvend Advies heet de nieuwe plaat. Het werd opnieuw een samenwerking met de vaste kern bestaande uit Tijs Delbeke (Warhaus, Balthazar, Roosbeef), Liesa Van Der Aa en Ephraim Cielen (Deadman Orchestra, IH8 Camera). Muzikanten als Tom Pintens (met wie ze een zoon op de wereld zette), Sjoerd Bruil (Millionaire, Dez Mona) en Hannes d'Hoine (DAAU) leverden interessante bijdrages op.

Vrijblijven Advies is een ode aan het leven. "Als Feiten Yin is, zou Vrijblijvend Advies Yang moeten zijn (...) Ik vrees dat ik moet bekennen dat ik het leven, hoe rauw en onvoorspelbaar ook, toch vooral heel erg mooi vind," aldus Schoenaerts.

In de pers

"Dit album komt als van een andere planeet. Het is krachtig, geëngageerd en eigenwijs. En het groeit met elke beluistering." - De Standaard ★★★★

"Weltschmerz uit het holst van haar gedachten." - Focus Knack ★★★

"Schoenaerts verdient genoemd te worden zo aan het slot van 2020. Desalniettemin past het album perfect bij deze donkere dagen - vol van bezinning en kalmerende wijsheden." - Trouw ★★★★

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

Met de steun van