Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
De Dolfijntjes Support: De Held
Archief
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
20:30 De Held
21:30 De Dolfijntjes
23:15 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor dit concert.

De bijna gratis vrijdagconcerten worden je aangeboden door district Deurne en cc Deurne. Wij zijn door de coronamaatregelen helaas genoodzaakt om dit jaar met betalende reservaties te werken.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Lees hier de coronamaatregelen voor #OLT21.

De Dolfijntjes

Het heerlijk geflipte combo De Dolfijntjes kondigt de Verre Rien tour 2021 aan. Na vier lange jaren van oorverdovende stilte hebben de twee frontmannen Wim Opbrouck & Wim Willaert het spreekwoordelijke blaasgat in hun agenda gevonden om als vanouds grensoverschrijdend de festivalpodia te bestormen.

Gewapend met genetisch gemanipuleerde trekzakken, bezwerende synths en twee hallucinante koperblazers brengen De Dolfijntjes hun waanzinnige freakshow die het midden houdt tussen Willem Vermandere en West-Vlaamse Daft Punk.

De Dolfijntjes stellen zich tot doel muziek te maken die niet te catalogeren valt. Zo bekleden ze een volstrekt unieke positie in het hedendaagse muzieklandschap.

Zeker dat het dat eraf gaat, dat er kolkende moshpits ontstaan en dat er heerlijke samenzangen zullen weerklinken uit uitzinnige monden.

Voor deze tour is er nieuw personeel aan boord: Samoerai Serge Feys (TC Matic, Arno) op keyboards, Yves Fernandez Solino & Marc De Maeseneer (Lady Linn, El Tattoo Del Tigre, The Whodads, …) op blinkend koper. De Dolfijntjes 2.0 zijn nu een octet. Een muziekensemble van 8 muziekinstrumenten of zangstemmen.

Website | Facebook | Instagram | Youtube | Spotify

Support: De Held

Jo Jacobs had een half mensenleven nodig om zijn debuut 'De held' (2012) te maken. Volgens de pers maakte ‘De Held’ het perfecte debuut (De Morgen) met een aangename soberheid en openheid (Humo), een intrigerende groeiplaat (De Standaard) van een talent dat eenieders luisterend oor verdient (Knack).

Waarna Jacobs over ging tot de orde van de dag, en nog een plaat maakte. 'Alcatraz' (2015) is de verre neef van 'De held'. Er zijn duidelijke familietrekken, maar er ook nieuwe bloedlijnen.

De hoofdmoot van 'Alcatraz' werd in - amper - zes weken opgenomen door De Held zelf. Thuis in de woonkamer, op zijn eiland, zijn Alcatraz. Dat zorgt voor eenheid en spontaniteit. Met veel oog voor detail. Dat zorgt voor speelsheid. 

Wouter Van Belle liet er zijn van ervaring en vakmanschap bulkende vingers nog eens overgaan. Karel De Backer voegde drums toe. En klaar was 'Alcatraz'.

Met de steun van

 


Reeds afgelopen
  • vrijdag 23 juli 2021 - 19:00 - 23:00