Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
De Nieuwe Lichting Kids With Buns, The Haunted Youth & Ramkot
Archief
Facebook event
Tijdschema

18:00 Deuren
20:00 Start show
23:00 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Lees hier coronamaatregelen voor #OLT21.

De Nieuwe Lichting

Sinds 2013 gaat Studio Brussel met De Nieuwe Lichting op zoek naar fris, nieuw muziektalent van eigen bodem. Meer dan 850 jonge, beloftevolle artiesten schreven zich dit jaar in en na een razend spannende finale mochten Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth zich tot De Nieuwe Lichting 2021 kronen. Daarmee treden ze in de indrukwekkende voetsporen van onder anderen Brihang, Tamino, Sunday Rose, Equal Idiots, Portland, SONS, Crooked Steps, The Radar Station en vele anderen. De drie laureaten wonnen airplay op Studio Brussel, ze sierden de cover van Knack Focus, en kregen professionele begeleiding op maat in Trix en bij VI.BE. Wat Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth live in petto hebben? Dat ontdek je in primeur tijdens deze De Nieuwe Lichting avond in OLT Rivierenhof, in samenwerking met Trix. Daar delen deze drie toppers in wording voor het eerst het podium, helemaal klaar om de wereld te veroveren!

Kids With Buns

Kids With Buns is de band van Marie van Uytvanck (21) en Amber Piddington (19). Met hun sfeervolle gitaren en uniek-ontwapenende, androgyne stem creëert Kids With Buns een sound die zalen stil krijgt. Frisse nummers die balanceren tussen melancholie, kracht en kleur. Met een nuchtere onbevangenheid wekken ze een gevoel van geborgenheid op. Hun muziek wordt wel eens vergeleken met London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl In Red.

Live zorgt de dynamiek tussen de dames voor een intense, warme beleving van hun tracks. Zo haalden ze al de halve finale van Humo's Rock Rally 2020 en een aantal grote podia. Denk aan Dranouter, Theater Aan Zee's Zomer in O. en muziekclub De Casino.

2021 wordt zo het jaar van de bevestiging. Zéker als deel van Studio Brussel's De Nieuwe Lichting. Kids With Buns, onthoud de naam!

Website | Facebook | Instagram | TikTokVI.BE | Spotify

The Haunted Youth

The Haunted Youth is de band van de Hasseltse Joachim Liebens (27). Denk zinnenstrelende psych pop à la MGMT, DIIV, Slowdive of zelfs - jawel - The Cure. De songs - over hoop, wanhoop en het gevoel een misbegrepen misfit te zijn - baden in een rijke en dromerige internationale sound die je van je sokken blaast.

Debuutsingle Teen Rebel was meteen raak. The Haunted Youth won De Nieuwe Lichting en de song werd op menig radiozender in binnen- en buitenland gedraaid. Zelfs het invloedrijke Amerikaanse online magazine Consequence of Sound plaatste Teen Rebel helemaal vooraan. En dit is nog maar het begin...

The Haunted Youth is there for you and is here to stay.

Website | Facebook | Instagram | Spotify

Ramkot

Het Gentse trio Ramkot weet, conform aan de eeuwenoude rocktradities, met een eigen visie songs te maken waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan.

Gevormd eind 2017 vonden de broers Leyman met Hannes Cuyvers de perfecte derde broer om hun passie voor afbraakwerken te vertolken in hun herkenbare en compacte sound. Hun debuut EP verscheen in 2019.

Voor fans van Queens of the Stone Age, The Raconteurs, Millionaire, Soulwax, De Staat en STAKE.

Ramkot maakt ramrock. Knallen, zeg ik u!

Facebook | Instagram | VI.BESpotify

Met de steun van

 


Reeds afgelopen
  • donderdag 1 juli 2021 - 18:00 - 23:00