Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Earl Sweatshirt + support: DJ Black Noi$e + K1D
Koop tickets

€ 34

Basisprijs

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Dit event is een coproductie van Live Nation en OLT Rivierenhof.

Earl Sweatshirt

Earl Sweatshirt wordt algemeen beschouwd als een van de grootste talenten van de hip hop van de afgelopen 10 jaar. Sinds zijn toetreden tot het rapcollectief Odd Future van Tyler, The Creator en vooral sinds de debuut mixtape ‘Earl’ die hij in 2010 op 16-jarige leeftijd maakt (waarna hij prompt een jaar verdween), kan hij rekenen op lof van de muziekcritici én de appreciatie van een breed publiek, wat zich o.m. vertaalt in hoge noteringen in de Bilboard lijsten. Hij wordt geciteerd als een underground producer met een heel creatieve stijl, van zeer persoonlijke en lome raps tot morbide horrorcore, die zich vlot mixt met avantgarde en jazz.

Zijn teksten zijn pure, ongecensureerde poëzie over leven in grootstad Chicago. Hij werkt er samen met Frank Ocean en Danny Brown en mag the RZA en the Neptunes tot zijn fanclub rekenen. Begin dit jaar bracht Thebe Kgotsitsile (want zo heet hij echt) zijn 4de plaat ‘SICK!’ uit, met bijdragen van ZelooperZ, rap group Armand Hammer en producties door the Alchemist, Black Noi$e en Samiyam. De plaat is vintage Sweatshirt: kort, korzelig maar intens en altijd interessant, een nieuwe mijlpaal in het oeuvre van 1 van de meest spannende rappers van deze tijd, een virtuoos met woorden en een herkenbare diepe bariton stem. Earl is Sick!

Website | Facebook | Instagram | Twitter | YouTubeSpotify

Support: DJ Black Noi$e + K1D

Black Noi$e is producer en DJ en de eerste artiest die Earl Sweatshirt tekende op zijn label 'Tan Cressida' dat huist bij Warner Music. De geweldige beatmaker uit Detroit intrigeerde met zijn psych/jazz/hiphop fusion op zijn debuutrelease 'Oblivion' uit 2020.

First up on stage op 13 juni is het Belgische rapwonderkind met Senegalese roots K1D! De Sint-Niklase rapper is al enige tijd een vaste waarde binnen de Belgische hiphop-scene. Recent dropte K1D 'From Belgium With Love' , een ode aan België. Een muzikale postkaart, gezegeld met liefde voor wie niet uit dit land komt. Op deze plaat kijkt K1D door de ogen van de nieuwe generaties die opgroeiden in België. Ook in zijn andere songs schuwt hij de actualiteit niet. Zo nam hij zijn eigen protestsong #RIOT op, als reactie op de Black Lives Matter-beweging.

Een live show van K1D? You're in for a wild ride! Dat bewijzen de kolkende moshpits tijdens zijn concerten op Pukkelpop, Fire Is Gold, ... en onlangs in de AB. Nu staat hij klaar om OLT Rivierenhof helemaal in te pakken met z'n energieke hiphop!