Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Gabriel Ríos Support: Sam De Nef
Archief
Facebook event
Tijdschema

18:00 Deuren
20:30 Sam De Nef
21:30 Gabriel Rios
23:15 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Lees hier de coronamaatregelen voor #OLT21.

Gabriel Ríos

Flore, het vijfde studioalbum van Gabriel RÍos, is een lofzang op de muziek van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. In zijn songs keert Ríos terug naar de jeugd van zijn vader en grootvader. Songs die ze hem graag hadden horen zingen. Flore is een bedwelmend brouwsel dat tegelijk nostalgisch én vernieuwend voelt. Een herontdekking van een muzikaal halfrond dat Rios twee decennia geleden achterliet toen hij Puerto Rico verliet voor Europa.

Maar Flore is niet enkel een eerbetoon aan latinklassiekers door trouw te blijven aan de arrangementen en instrumentatie van de Nuyoricaanse salsa uit de sixties of ouder populaire ballades van Mexicaanse en Cubaanse artiesten. Het is ook een latinalbum dat in afzondering en ballingschap is gemaakt. Niet alleen omdat het tijdens de pandemie van 2020 ontstond, ook omdat Ríos van ver - en misschien wel voor het eerst - terugblikt op wat er nog over is van zijn verleden en roots.

Verwacht dus een avond met een boel nieuw werk van RÍos. Een avond die, net zoals Flore, Ríos' innerlijke ruimtebaan weerspiegelt. Met niets anders dan het drijfhout van zijn herinneringen, een gezonde minachting voor het muzikale decorum en net genoeg welbespraaktheid in het Spaans om je te herinneren aan het eiland waar hij werd geboren. En dat dankzij een mix van herwerkte Puerto Ricaanse klassiekers zoals Panteón de amor en eigen nieuw materiaal zoals Marinera. Een song die trouwens de grenzen van het genre en de taalbarrière moeiteloos overstijgt. Hét bewijs dat Ríos een straffe originele songwriter is.

Website | Facebook | Instagram | Spotify

Support: Sam De Nef

Sam De Nef draait al een tijdje mee als zanger van indieband Danny Blue and the Old Socks, maar gaat solo onder eigen naam voor intimistische folk geïnspireerd door Bob Dylan, Leonard Cohen en Jack Kerouac.

Lockdown of niet, Sam De Nef timmerde het afgelopen jaar keihard aan zijn carrière. Op vraag van zijn buurvrouw Linde Merckpoel coverde hij wekelijks Nederlandstalige klassiekers in het Engels voor StuBru. Hij bracht zijn eerste EP Lonely Day, Crowded Year uit vol uitgepuurde songs. Zijn rauwe, warme stem komt binnen en sleurt je mee in verhalen vol mistroostigheid én plezier.

FacebookInstagram | Spotify


Reeds afgelopen
  • zaterdag 21 augustus 2021 - 18:00 - 23:00