Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Gary Numan + support: CLT DRP
Archief
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
20:00 CLT DRP
21:00 Gary Numan
22:45 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor dit concert.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Gary Numan

Gary Numan ken je van hits als Are 'Friends' Electric?, Cars en van een rits straffe albums zoals The Pleasure Principle of Sacrifice.

Toen Numan eind jaren 70 z'n eerste solowerk uitbracht, werden wenkbrauwen gefronst. Hij liet de klassieke rock set-up van gitaar, bass en drum voor wat ze was en focuste zich op meer elektronisch werk. Wat hem een pionier - en anno 2023 een instituut - maakte.

Bands en artiesten als Depeche Mode, Prince, Beck en Damon Albarn noemden hem een inspiratie. David Bowie zei zelfs dat Numan verantwoordelijk was voor "writing two of the finest songs" in de Britse muziekgeschiedenis. Geen wonder dat Numan de Ivo Novello Award voor Inspiration heeft gekregen.

Voor Numan z'n elektronische / industrial rock annex post-punk vindt hij niet enkel in synth-pop, electronica of new wave z'n eigen inspiratie. Numan neemt overal waar hij komt een recorder mee, om geluiden uit de wereld op te nemen. Zo hoor je de Londense Underground terugkomen op Savage, z'n album uit 2017.

In 2021 bracht deze levende legende z'n recentste album uit, Intruder. Op Intruder duikt Numan dieper in z'n fascinatie over de ecologische ondergang van onze planeet. En dat aan de hand van op nieuw snoeiharde industrial electronics. Geïnspireerd op een gedicht van zijn dochter en geschreven vanuit het perspectief van de Aarde. Laat je niet vangen: Intruder is opnieuw een innoverende, recht-in-je-gezicht-plaat waar Numan - naar goeie gewoonte - zichzelf heruitvindt zonder z'n DNA te verliezen.

Klaar voor een denderende trein van een show in 't OLT?! Jawel!

In de pers

"Intruder unfolds as a cinematic experience that ripples with menace. (...) in 2021, and with Intruder, Numan's chiming with the times – and sounding thrillingly relevant in the process." — NME (★★★★)

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

support: CLT DRP

Uitgesproken als "CLIT DRIP", is CLT DRP één van de meest opmerkelijke acts van het moment. Dit trio buigt en mixt genres, zonder excuus en altijd aanstekelijk speels. Stilstaan lukt je niet tijdens hun krachtige shows. Het heeft geen nut je vast te houden aan de takken van de bomen, want deze wervelwind aan electro-punk, electronica en heavy pop blaast je sowieso omver. En laat je na hun show achter met een tollend hoofd en zin naar meer!

Website | Facebook | Instagram | Twitter | Spotify

DJ Dirk Ivens

Dirk Ivens is sinds de jaren '80 een begrip in de Belgische muziekscene en actief in de groepen Dive / Absolute Body Control / MOTOR!K / Sonar / The Klinik. Op 5 augustus kruipt hij achter de draaitafels om een mix van dansbare Wave / Elektro op het publiek los te laten.

 


Reeds afgelopen
  • zaterdag 5 augustus 2023 - 19:00 - 23:00