Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Groundation
Afgelast

€ 32,5

Basisprijs

€ 29,5

- 26 jaar

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren

Uitzonderlijke situaties vragen uitzonderlijke maatregelen. Uit zorg voor ons publiek, onze artiesten en het personeel hebben we beslist de concerten in OLT Rivierenhof deze zomer te annuleren.

We zoeken momenteel naar een nieuwe datum. Ticketkopers worden steeds gecontacteerd door de ticketbalie. De meest actuele informatie vind je op onze website.

Groundation

Er wordt wel eens gezegd dat wie zijn verleden niet kent, ook zijn toekomst niet kan kennen. Groundation, een negenkoppige band uit Noord-Californië, is een goed voorbeeld van een band die de wortels van het reggaegenre verzoent met de energie van rockmuziek en de vrijheid en virtuositeit van de jazz.

Groundation -naar Grounation Day, een belangrijke feestdag binnen de rastafaricultuur- creëert een sound die heen en weer danst tussen jazzy funkblazers, polyritmes uit Afrika en Latijns-Amerika en heerlijk soulvolle harmonieën.

Bandleader en zanger Harrison Stafford: “Wij spelen iedere avond een ander concert. De basisstructuren van de songs liggen vast, maar improvisatie blijft een belangrijk onderdeel.” Onder meer op Couleur Café en in De Roma speelden ze al met veel overtuigingskracht hun lange nummers met de kenmerkende virtuoze solo’s: klassiekers als Picture On The Wall en Babylon Rule Dem zijn standaarden binnen de hedendaagse reggae.

Al van in de jaren ‘90 bekleedt de band een volstrekt unieke plek in het reggaelandschap. Groundation klinkt modern en eigentijds, maar werkt nog altijd met analoge instrumenten en klanken. Na meer dan 10 platen en concerten in 40 landen verschijnt dit voorjaar hun eerste live album. Zeer aan te bevelen!

Website | Facebook | Instagram | Spotify