Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Het Zesde Metaal + support: Fabian Rasti
Archief
Facebook event
Tijdschema

18:00 Deuren
20:30 Support: Fabian Rasti
21:30 Het Zesde Metaal
23:00 Verwacht einde

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Lees hier de coronamaatregelen voor #OLT21.

Het Zesde Metaal

West-Vlaams is de sappige moedertaal van frontman Wannes Cappelle. Wat hij hiermee doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die weinigen onberoerd laat. Cappelles teksten staan bol van de scherpzinnige, welgemikte poëzie en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Hij is een romanticus die de vinger op de wonde durft te leggen, maar er sluimert altijd hoop.
De langverwachte nieuwe plaat Skepsels is in 2019 verschenen bij Unday Records en is de opvolger van het immens succesvolle album Calais (2016). De vorige club- en theatertournee was dan ook een gigantisch succes; in totaal goed voor meer dan 30 000 verkochte tickets. De groep versierde een plaats op festivals zoals Rock Werchter, Cactus en OLT Rivierenhof en mocht ook één gouden plaat en twee MIA’s in ontvangst nemen. Ondertussen zijn nummers zoals Naar de Wuppe, Ploegsteert, Dag Zonder Schoenen, Gie, den Otto en Ik, Ip Min Knieeën, collectief erfgoed geworden.
Het Zesde Metaal blinkt nog steeds zoals goud! ‘Het is nog niet allemaal naar de wuppe. Doe maar voort.’

In de pers

  • Hoe regionaal ook universeel kan zijnDat komt omdat frontman Wannes Cappelle er moeiteloos in slaagt zijn streektaal van een poëtische glans te voorzien en er liedjes mee te bedenken die, qua zeggingskracht, nauwelijks hoeven onder te doen voor die van Wilco, Connor Oberst of Bonnie ‘Prince’ Billy. - ★★★★ De Morgen

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

support: Fabian Rasti

Vervreemding, eenzaamheid en de complexiteit van de liefde zijn één van de terugkerende thema’s binnen Fabian Rasti’s muziek. De 25 jarige producer/singer-songwriter met Iraans-Belgische roots wordt nu al als één van de meest veelbelovende muzikale talenten van ons land beschouwd. Zijn unieke stem en tongue-in-cheek lyrics bieden ons een poëtische, reflectieve en cathartische ervaring die niemand onberoerd laat.

 


Reeds afgelopen
  • zaterdag 11 september 2021 - 18:00 - 23:00