Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Het Zesde Metaal + special guest: Damien Jurado
Koop tickets

€ 24,5

Basisprijs

€ 21,5

- 26 jaar

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
23:00 (einde)

Door de gevolgen van het coronavirus wordt het concert van Het Zesde Metaal op 15 juli 2020 uitgesteld naar 14 juli 2021.

Ticketkopers worden steeds gecontacteerd door de ticketbalie. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

Het Zesde Metaal

West-Vlaams is de sappige moedertaal van frontman Wannes Cappelle. Wat hij hiermee doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die weinigen onberoerd laat. Cappelles teksten staan bol van de scherpzinnige, welgemikte poëzie en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Hij is een romanticus die de vinger op de wonde durft te leggen, maar er sluimert altijd hoop.
De langverwachte nieuwe plaat Skepsels is in 2019 verschenen bij Unday Records en is de opvolger van het immens succesvolle album Calais (2016). De vorige club- en theatertournee was dan ook een gigantisch succes; in totaal goed voor meer dan 30 000 verkochte tickets. De groep versierde een plaats op festivals zoals Rock Werchter, Cactus en OLT Rivierenhof en mocht ook één gouden plaat en twee MIA’s in ontvangst nemen. Ondertussen zijn nummers zoals Naar de Wuppe, Ploegsteert, Dag Zonder Schoenen, Gie, den Otto en Ik, Ip Min Knieeën, collectief erfgoed geworden.
Het Zesde Metaal blinkt nog steeds zoals goud! ‘Het is nog niet allemaal naar de wuppe. Doe maar voort.’

In de pers

  • Hoe regionaal ook universeel kan zijnDat komt omdat frontman Wannes Cappelle er moeiteloos in slaagt zijn streektaal van een poëtische glans te voorzien en er liedjes mee te bedenken die, qua zeggingskracht, nauwelijks hoeven onder te doen voor die van Wilco, Connor Oberst of Bonnie ‘Prince’ Billy. - ★★★★ De Morgen

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

Damien Jurado

Damien Jurado, songsmid uit Seattle, speelt sinds 1995 folk en lo-fi songs en blijft zich album na album vernieuwen. In 2019 bracht hij zijn 14e plaat In The Shape Of The Storm uit. Een tijdloos indie-pareltje, met 10 prachtige en gevoelige nummers, waar je stil van wordt. Jurado streelt de snaren van zijn gitaar, zijn stem klinkt mijmerend, diep en zacht. HUMO sprak over “andermaal een meesterwerk”. Op 1 mei verschijnt zijn nieuwe studioalbum Whats New, Tomboy? uit via Loose. Dit is zijn derde album op 3 jaar tijd en is net als zijn voorgangers zelf geproduceerd. Birds Tricked into the Trees is de voorloper van dat album en is zopas verschenen.

Door de jaren heen is de muziek van Jurado gegroeid, maar het heeft zijn donkere ondertoon nooit verloren. Live zuigt hij je mee in zijn emoties wat resulteert in indrukwekkende optredens zoals pas nog in De Roma. Damien Jurado stapt zo moeiteloos in de voetsporen van Will Oldham, Elliot Smith en Jason Molina (Songs: Ohia).

In de pers

Website | Facebook | Spotify