Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Hommage à Brel Gratis Vrijdagconcerten
Archief
Facebook event
Tijdschema

13:00 Deuren
14:00 Hommage à Brel

Kom op tijd, want vol is vol!

Hommage à Brel

Filip Jordens

Zanger en acteur Filip Jordens is als vertolker van het oeuvre van Jacques Brel een rotsvaste waarde in het B(r)elgische muzieklandschap.

Deelde hij als 19-jarige jonge hond nog de affiche als voorprogramma van Arno's A La Française-concert, intussen reisde Jordens met ‘Hommage à Brel’ zowat de halve wereld rond. Van Hong Kong tot Berlijn, van Dubai tot Oeganda... En met het Belgisch vorstenpaar op staatsbezoek naar Canada.

Samen met de virtuoze musici van zijn Ensemble Martenot (onder muzikale leiding van pianist Maarten Lingier), weet Jordens telkens weer te ontroeren en te verbazen. Verborgen pareltjes worden opgediept, vergeten liedjes van de jonge Brel afgestoft ...

Meer dan ooit blijkt Brels repertoire tijd- en grenzeloos. Maar bovenal heb je als concertbezoeker telkens weer het vlammende gevoel deelgenoot te zijn van het mystieke Brel-vuur!

In primeur voor deze zomerse editie 2022 in het OLT Rivierenhof, laten Filip Jordens en de zijnen zich bijstaan door het Antwerps koperkwintet Brassery.

De wereldse invloeden in Brels muziek zijn bij hen in de beste handen: van Braziliaanse bossa over Vlaamse polka tot de Weense wals...Maar ook in wereldberoemde ballades als La Chanson des Vieux Amants dient dit koperkwintet de melodieuze ingetogenheid en de geraffineerde muzikaliteit van de componist.

Maarten Lingier voorziet in voortreffelijke arrangementen en bespeelt de piano. Een swingende ritmesectie én natuurlijk de jankende én dansende accordeon… De mysterieuze en unieke tonen van de zeldzame Ondes Martenot vervolledigen het palet.

Het is niet al goud dat blinkt- aldus het spreekwoord, maar met al dat prachtige koper er ook nog eens bovenop, zal de muziek ongetwijfeld nog feller en mooier schitteren dan ooit tevoren!

Over de Gratis Vrijdagconcerten

Ze zijn terug! De Gratis Vrijdagconcerten voor jong en oud. Aangeboden door cc Deurne en district Deurne. Je kan gewoon binnenwaaien als vanouds. Kom zeker op tijd, want vol is vol. Check het volledige programma »

Credits

Filip Jordens, zang & gitaar
Maarten Lingier, piano
Stijn Bettens, accordeon
Koen Toté, contrabas
Yves Baibay, drums
Evelyn Groynne, Ondes Martenot
Marc Goris, trompet
Bert Mees, trompet
Hans Verhulst, hoorn
Tommy Verschoore, trombone
Tobe Wouters, bastuba

Met de steun van

District Deurne en CC Deurne


Reeds afgelopen
  • vrijdag 22 juli 2022 - 13:00