Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Jan Swerts Ochtendglorenconcert

Jan Swerts

‘There’s comfort in melancholy’, beweert Limburger Jan Swerts met de woorden van Joni Mitchell. De Limburgse pianist ontpopte zich tot een expert van de muzikale troost.

​In zijn tienerjaren was Jan Swerts volledig in de ban van Wim Mertens, Philip Glass en Keith Jarrett. Vandaag zijn het vooral de neoklassieke componisten, zoals Max Richter en Jóhan Jóhannsson, diez'n muziek beïnvloeden, net zoals singer-songwriters als Joni Mitchell, Nick Drake en Mark Hollis.

Zijn debuutalbum Weg uit 2010 werd een nostalgische en donkere trip door z'n verleden, begeleid met enkel piano en zachte stem. Humo, Knack, De Morgen, Radio 1 en Klara: allemaal waren ze volledig weg van Swerts album. Ook z'n tweede album, Anatomie van de Melancholie, kon op heel wat lof rekenen. Met Schaduwland (2016) schreef Swerts de soundtrack voor een bestaan na een grote catastrofe. De muzikale score van zijn eigen horrorjaar 2014.​

Deze zomer nodigen we Jan Swerts uit voor uniek en exclusief concert, om vijf uur 's ochtends middenin het park. Prachtige, breekbare muziek bij het aanbreken van de dag. Met begeleiding van Kevin Imbrechts en Gianni Marzo.

Spotify